Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ




Λαύριο 2-12-2013
Αρ. πρωτ. 112



Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου απαιτεί να σταματήσει ΤΩΡΑ η ληστεία του λαού μέσω των διοδίων. Η κυβέρνηση ετοιμάζει το έδαφος για την εφιαλτική «ανάπτυξη» που θα στηριχτεί στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων μας. Έτσι στο όνομα της επαναλειτουργίας των έργων ετοιμάζεται να αυξήσει τα διόδια έως και 62,5% για να κερδίζουν οι μεγαλοεργολάβοι δις ευρώ στις πλάτες του λαού. Για να είναι μεγαλύτερα τα εξασφαλισμένα κέρδη των μεγαλοεργολάβων, τους έχει παραχωρηθεί το δικαίωμα να καταστρατηγούν τις  κλαδικές συμβάσεις και να αναγκάζουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν  με 600 ευρώ τον μήνα! Αυτή είναι η περιβόητη ανάπτυξη που ευαγγελίζονται οι δεξιοί και αριστεροί διαχειριστές του συστήματος. Μεροκάματα πείνας, ακριβά διόδια, χαράτσια και ληστεία με την φορολογική επέλαση.
Καλούμε τον λαό να οργάνωση την πάλη του ενάντια στην πολιτική των διοδίων. Να καταργηθούν παντού! Επίσης να επιβάλουμε σε όλους τους χώρους τις κλαδικές συμβάσεις αυτές που καλύπτουν τις ανάγκες μας. Να αναπτυχθούν δημόσια έργα υποδομής με ευθύνη του κράτους χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός. Δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές και με δωρεάν χρονικές ζώνες, συγκοινωνίες. Δημόσια έργα, λαϊκή περιουσία.
Όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε χρέος και καθήκον να συγκρουστούμε με τη συνεχόμενη και επικίνδυνη κατρακύλα στις συνθήκες της ζωής μας.Κανένας δεν μπορεί να είναι ανοργάνωτος και να βρίσκεται έξω από τη συλλογική δράση.
Κανένας μόνος του.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ