Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10;30πμ ΑΓΑΛΜΑ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklavrio@gmail.com , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΟ 4Ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ

ΟΛΟΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30πμ Άγαλμα Μεταλλωρύχων
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ 4ΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Η οργή και η αγανάκτηση, το «φτάνει πια» πρέπει να γίνει ποτάμι στους δρόμους την ημέρα της απεργίας. Άλλα περιθώρια δεν υπάρχουν. Ή θα ξεσηκωθούμε ή θα μας λιώσουν στην προσπάθειά τους για αύξηση των κερδών των μονοπωλίων.
Η προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού και στελεχών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να πάρουν απάντηση. Μέτρα και αντίμετρα έχουν ένα και μόνο στόχο, την δημιουργία ενός πεδίου άμεσης και μεγάλης κερδοφορίας στους «επενδυτές». Τα μέτρα όσο και να τα καλλωπίζουν  στα Μέσα προπαγάνδας, η αγριότητά τους δεν κρύβεται και προβλέπουν:
·       Επεκτείνουν τη νομοθετική κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ, τον άθλιο κατώτερο μισθό, τον απαράδεκτο διαχωρισμό παλιών και νέων εργαζόμενων. Τσακίζουν τους μισθούς μας!
·       Απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις, φέρνουν το lockout (ανταπεργία των εργοδοτών) από το παράθυρο.
·       Κάνεις δεν ξεφεύγει από τη νέα λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος! Με το νέο αφορολόγητο αφαιρούν 1 ½ μισθό από κάθε εργαζόμενο, ακόμα και από όσους αμείβονται με μόλις 406 ευρώ το μήνα!Ένας εργαζόμενος με ετήσιο εισόδημα στα 10.000 ευρώ, δηλαδή μισθό 700 ευρώ το μήνα, θα πληρώσει φόρο 900 ευρώ από 250 ευρώ που είναι σήμερα! Καταργούν έμμεσα το 13ο και 14ομισθό στον ιδιωτικό τομέα.
·       Τσακίζουν τις συντάξεις! Κλέβουν από τους συνταξιούχους μέχρι και 2 συντάξεις το χρόνο. Οι εκτιμήσεις προβλέπουν ότι από τη νέα συμφωνία θα θιγούν πάνω από 900 χιλιάδες συνταξιούχοι με κύρια σύνταξη πάνω από 700 ευρώ. Η σφαγή των συνταξιούχων τα τελευταία χρόνια αγγίζει αθροιστικά τα 10 δις ευρώ!
·       Καταργούν την Κυριακή αργία!Μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε δούλους των πολυεθνικών! Η κυβέρνηση φέρνει τη δουλειά ήλιο με ήλιο, 7 μέρες την εβδομάδα! Μας επιστρέφει σε συνθήκες του προηγούμενου αιώνα!
·       Τσακίζουν ακόμα και τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας που λαμβάνει μόνο το 1/10 των ανέργων, αφαιρώντας 1,5 εκ. ευρώ το χρόνο.
·       Γίνεται νέα σφαγή σε επιδόματα προστασίας των εργαζομένων. Εξαϋλώνουν το επίδομα θέρμανσης, προχωρούν σε καρατόμηση όσων επιδομάτων απέμειναν για την κοινωνική πρόνοια. Βάζει νέους κόφτες στην υγεία, στα φάρμακα, στις εξετάσεις.
·       Με τις νέες ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΣΦΑ, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, τα τιμολόγια θα πάρουν νέα φωτιά. Το χαντακωμένο λαϊκό εισόδημα θα επιδεινωθεί κι άλλο.
·       Απελευθερώνουν πλειστηριασμούς, κατασχέσεις με την παράδοση των κόκκινων δανείων σε ντόπια και ξένα funds.
·      Κατ’ απαίτηση των «μεγαλοεπενδυτών» θέλουν να βάλουν στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση, να επιβάλλουν σιωπή νεκροταφείου! Βάζουν νέα εμπόδια στην ίδρυση και λειτουργία των σωματείων, στην οργάνωση των αγώνων!
Ολα για το κεφάλαιο, φτώχεια για το λαό, είναι το πρόγραμμα της συγκυβέρνησης. Υπηρετεί άριστα τα αφεντικά της, «αγωνίζεται» για την  «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της χώρας, δηλαδή την εμπλοκή τους στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς της περιοχής με σκοπό το καλύτερο πλασάρισμα της αστικής τάξης.
Καλούμε τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στην ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥστον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, σε όλους αυτούς που στήριξαν και στηρίζουν την διαχειριστική λογική, την προσπάθεια καλλωπίσματος της βαρβαρότητας.
ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ