Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΟΥΝΙΟ. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ


Λαύριο 7-2-2014

Ο λαός της Λαυρεωτικής, έχει τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία τους λαού της χώρας μας. Ανεργία, φτώχια, μισθοί πείνας είναι αυτά που κυριαρχούν. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και ένας γενικός κοινωνικός αποκλεισμός  από υπηρεσίες που έκλεισαν και μεταφέρθηκαν σε απόσταση μεγαλύτερη των 30 χιλιομέτρων, όπως η εφορία και τα γραφεία της ΔΕΗ, αλλά και από υπηρεσίες που απαξιώθηκαν όπως η Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που για να βρεις γιατρό αναγκάζεσαι να μεταφέρεσαι πολλές φορές μέχρι τα νοσοκομεία της Αθήνας.
Η συγκοινωνία για επαφή με τις ευρύτερες περιοχές γίνεται μόνο με τα ΚΤΕΛ και είναι υποτυπώδης, δεν εξυπηρετεί και είναι πανάκριβη. Η αδυναμία των περισσότερων να συντηρήσουν τα αυτοκίνητά τους, εξαιτίας της φοροληστείας, των τελών κυκλοφορίας και των ασφαλίστρων, έφερε μπροστά στο πρόβλημα μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας, που ακόμα και η εύρεση εργασίας γίνεται γολγοθάς, και η πρόσβαση σε αυτήν πολλές φορές αδύνατη.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου απαιτεί:
·      Την άμεση επέκταση της αστικής συγκοινωνίας μέχρι το Σούνιο.
·      Να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα αστικών συγκοινωνιών σε όλη την Αττική, ώστε να συνδεθούν όλες οι περιοχές και να γίνει προσβάσιμη η εργασία για τον καθένα.
·      Να προχωρήσει άμεσα η επέκταση του ΜΕΤΡΟ μέχρι το Λαύριο.
·      Όλες οι συγκοινωνίες να είναι δημόσιες, χωρίς ιδιώτες, με φτηνό εισιτήριο. και με δωρεάν χρονικές ζώνες.
·      Δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, φοιτητών, μαθητών.
·      Να καταργηθούν όλα τα διόδια
·      Έργα και υποδομές που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος, χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.
Όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε χρέος και καθήκον να συγκρουστούμε με τη συνεχόμενη και επικίνδυνη κατρακύλα στις συνθήκες της ζωής μας.
Κανένας δεν μπορεί να είναι ανοργάνωτος και να βρίσκεται έξω από τη συλλογική δράση.
Κανένας μόνος του.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ



 Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου σε συνεργασία με την εκτελεστική γραμματεία του ΠΑΜΕ συνδράμει με τις δυνάμεις του στην συλλογή των παρακάτω υλικών που έχει ανάγκη ο λαός της Κεφαλονιάς. Καλούμε τον λαό του Λαυρίου να συνδράμει από το υστέρημά του για να βοηθήσουμε τους πληγέντες από τον σεισμό. Τα υλικά γίνονται  δεκτά καθημερινά και το Σαββατοκύριακο από της 9π.μ εως την 1μμ
1η Κατηγορία
 Οινόπνευμα λευκό, Πάνες για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, Πάνες για παιδιά, Υποσέντονα μιας χρήσης, Χαρτί υγείας, Χλωρίνες,
Γάζες Άκοπες, Φυσιολογικούς ορούς 1000 ml, Betadin solution, Betadin scrable, Γάντια μιας χρήσης μέγεθος small
2η Κατηγορία – Τρόφιμα
Γάλα εβαπορέ, Φρυγανιές, Άνθος αραβοσίτου βανίλια, Κομπόστες, Ζάχαρη, Ντοματοπολτός
ΔΙΑΦΟΡΑ
Πλαστικά ποτήρια, πιρούνια, Κουβέρτες, Κλινοσκεπάσματα, Ράντζα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου εκφράζει την αλληλεγγύη του και την συμπαράστασή του στους πληγέντες από τον εγκέλαδο στην Κεφαλλονιά. 
Καλούμε την πολιτεία να πάρει άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καθώς και να δοθούν άμεσα επιδόματα σε όλους για τις πρώτες βασικές ανάγκες, ειδική μέριμνα για άνεργους και τις οικογένειές τους.
Οι Κεφαλλονίτες να οργανώσουν την πάλη τους και να μην το βάλουν κάτω. Να απαιτήσουν την άμεση ανακατασκευή όλων των κτιρίων.
Όταν σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας και ξεχαστεί το γεγονός θα μείνουν μόνο οι υποσχέσεις και τα κοντέινερ... 
Γι’ αυτό αγώνας καθημερινός για την πλήρη αποκατάσταση.



ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ