Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

ΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ «Κ. ΠΡΙΦΤΗ» ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklavrio@gmail.com , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 11/03/2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ «Κ. ΠΡΙΦΤΗ» ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ



Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση για την υγεία στην Κερατέα σήμερα το πρωί από το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου για την υγεία και την κάλυψη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας. Στην συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου, Συρίγος Βάλσαμος και αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έχει γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα για να ανοίξει το μέτωπο στην υγεία. Επισήμανε την ανάγκη να κινητοποιηθούν και άλλες κοινωνικές δυνάμεις, οι επαγγελματίες και οι αγρότες και σε συμμαχία με την εργατική τάξη να διεκδικήσουμε πραγματικά δημόσια και δωρεάν υγεία. Για το «Κ. Πρίφτη» επισήμανε την ανάγκη να λειτουργήσει ως Κέντρο Υγείας Αστικού  Τύπου και ως κέντρο αποκατάστασης, να περάσει στο ΕΣΥ, να διαλυθεί η Ανώνυμη Εταιρία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ).
Κέντρο αποκατάστασης υπάρχει μόνο μία κρατική δομή, στην οποία η αναμονή είναι μεγάλη και ασθενείς που έχουν υποστεί ένα εγκεφαλικό ή ένα σοβαρό τραυματισμό υποχρεώνονται να περιμένουν  μήνες με σοβαρές συνέπειες στην καλύτερη δυνατή αποκατάσταση. Τα ιδιωτικά ιδρύματα αποκατάστασης ζητάνε υπέρογκα ποσά που φτάνουν και τα 4.000 ευρώ το μήνα. Τέλος επισήμανε την ανάγκη για κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στα νέα μέτρα που θα φέρει το κλείσιμο της αξιολόγησης, που θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο το λαϊκό εισόδημα και την παραπέρα υποβάθμιση της υγείας, την οποία ακόμα περισσότεροι θα αδυνατούν να την αγοράσουν     



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ “Κ. ΠΡΙΦΤΗ” ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 11 Μάρτη 10:30πμ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklavrio@gmail.com , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 04/03/2017


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ “Κ. ΠΡΙΦΤΗ” ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 11 Μάρτη 10:30πμ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ
ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ “Κ.ΠΡΙΦΤΗ” ΩΣ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
 ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΕΣΥ

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, καλεί τους εργαζόμενους, άνεργους, επαγγελματίες της Κερατέας και της γύρο περιοχής σε αγώνα για πραγματικά δημόσια και δωρεάν υγεία με βάση τις ανάγκες μας.
Η περιοχή της Λαυρεωτικής έχει εγκαταλειφθεί χρόνια τώρα και στον τομέα της υγείας. Με το κλείσιμο των ιατρείων του ΙΚΑ που έγινε πριν μερικά χρόνια, η περιοχή έμεινε χωρίς στην ουσία καμία παροχή δημόσιας υγείας, πλην του Κ. Υγείας Λαυρίου, το οποίο και αυτό υποστελεχωμένο.
Το «Κέντρο Πρίφτη» πέρασε στην Ανώνυμη Εταιρία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ) με αποτέλεσμα να στηρίζεται στην αυτοχρηματοδότηση και την υποχρέωση των ασθενών να πληρώνουν 10 και 20 ευρώ για να τους δει κάποιος γιατρός.
Είναι σήμερα πιο αναγκαίο από ποτέ να παρθούν δραστικά μέτρα, ώστε να υπάρχει στην περιοχή σύγχρονη μονάδα υγείας ενταγμένη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, να εξοπλιστεί το «Κ. Πρίφτη» με όλο το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να λειτουργήσει ως Κέντρο Υγείας Αστικού τύπου και ως μονάδα αποκατάστασης που τόσο ανάγκη υπάρχει σήμερα για την περιοχή.
Είναι ανάγκη να σταματήσει η λειτουργία της ΑΕΜΥ η οποία δεν εξυπηρετεί την δημόσια και δωρεάν υγεία που έχει ανάγκη σήμερα η κοινωνία. Η υγεία δεν μπορεί να είναι ανταποδοτική και όποιος έχει χρήματα να την αγοράζει και όποιος δεν έχει να πεθαίνει.
Οι κυβερνήσεις τόσο οι προηγούμενες όσο και η τωρινή με βάση τους δημοσιονομικούς στόχους και τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, θέλουν να απαλλαγούν από την υποχρέωση να παρέχουν την υγεία στον λαό, με αποτέλεσμα να ανοίγουν τον δρόμο στην ιδιωτική υγεία που έρχεται να καλύψει τα κενά που αφήνει ο δημόσιος τομέας και να γίνεται υγεία ένα πανάκριβο εμπόρευμα απλησίαστο για την μεγάλη πλειοψηφία του λαού.
Το Σαββάτο πραγματοποιούμε συγκέντρωση-παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το «Κ. Πρίφτη»
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Την λειτουργία Κέντρου Υγείας στην Κερατέα, αστικού τύπου, πλήρως στελεχωμένο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με μόνιμες σχέσεις εργασίας και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και να λειτουργεί σε 24ωρη βάση .
Να γίνουν όλες οι προσλήψεις που απαιτούνται ώστε να λειτουργήσει το «Κ. Πρίφτη» και ως κέντρο αποκατάστασης.
Να διαλυθεί η ΑΕΜΥ και να περάσουν όλες οι μονάδες στο ΕΣΥ.
Να γίνουν οι προσλήψεις που απαιτούνται για να μπορέσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας να λειτουργήσει. Να ανοίξουν όλες οι μονάδες εντατικής θεραπείας που μένουν κλειστές εξ, αιτίας της έλλειψης προσωπικού.
Να προσληφθεί μόνιμο ιατρικό προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

 

     Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

  ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklavrio@gmail.com , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 06/03/2017



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους του Υπουργείου Πολιτισμού οι οποίοι είναι για μήνες απλήρωτοι με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας και έχουν ξεκινήσει στάσεις εργασίας και απεργίες με σκοπό να πληρωθούν.
Εδώ και δύο χρόνια έχει αποφασιστεί ότι θα αλλάξει το σύστημα πληρωμών. Αν και όλοι γνώριζαν ότι από τον Γενάρη του 2017 θα έπρεπε να είναι έτοιμος ο μηχανισμός πληρωμής, δεν είχε γίνει η παραμικρή ενέργεια ώστε να μην υπάρξουν οι καθυστερήσεις. Τα σωματεία των εργαζομένων επανειλημμένως  έθεταν το ζήτημα και συνεχώς υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι όλα θα είναι τακτοποιημένα και δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις.
Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει καταντήσει σαν τους μπαταξήδες εργολάβους μιας και οι καθυστερήσεις στις πληρωμές ιδιαίτερα στους αρχαιοφύλακες φτάνουν πολλούς μήνες, με αποτέλεσμα να τελειώνουν οι συμβάσεις και να πληρώνονται αφού έχουν απολυθεί.
Οι εργαζόμενοι-εργατοτεχνίτες  που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και οι αρχαιοφύλακες, μαζί με το μόνιμο προσωπικό  βλέπουν ότι προσφέρουν ένα σημαντικό έργο στην ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, η οποία συμβάλει στην τουριστική αύξηση,  την οποία το κράτος την εκμεταλλεύεται στον μέγιστο βαθμό με τα εισιτήρια να είναι απλησίαστα για την λαϊκή οικογένεια  και την ίδια ώρα να υπάρχουν χρόνιες καθυστερήσεις στις πληρωμές, μισθολογικές ανισότητες μεταξύ εργαζομένων που παρέχουν ίδιο έργο.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο Υπουργείο Πολιτισμού ανεξαρτήτου ειδικότητας και σύμβασης να αγωνιστούν για την άμεση πληρωμή της μισθοδοσίας σε όλο το προσωπικό κάθε μήνα χωρίς καθυστερήσεις, Την εξίσωση των μισθών όλων των εργαζομένων προς τα επάνω. Την άμεση καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος και στους συμβασιούχους, αναδρομικά. Την πρόσληψη μόνιμου επιστημονικού και εργατοτεχνικού προσωπικού στο Υπουργείο ώστε να καλυφτούν τα κενά που υπάρχουν.   



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ