Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

  ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklavrio@gmail.com , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 06/03/2017



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους του Υπουργείου Πολιτισμού οι οποίοι είναι για μήνες απλήρωτοι με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας και έχουν ξεκινήσει στάσεις εργασίας και απεργίες με σκοπό να πληρωθούν.
Εδώ και δύο χρόνια έχει αποφασιστεί ότι θα αλλάξει το σύστημα πληρωμών. Αν και όλοι γνώριζαν ότι από τον Γενάρη του 2017 θα έπρεπε να είναι έτοιμος ο μηχανισμός πληρωμής, δεν είχε γίνει η παραμικρή ενέργεια ώστε να μην υπάρξουν οι καθυστερήσεις. Τα σωματεία των εργαζομένων επανειλημμένως  έθεταν το ζήτημα και συνεχώς υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι όλα θα είναι τακτοποιημένα και δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις.
Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει καταντήσει σαν τους μπαταξήδες εργολάβους μιας και οι καθυστερήσεις στις πληρωμές ιδιαίτερα στους αρχαιοφύλακες φτάνουν πολλούς μήνες, με αποτέλεσμα να τελειώνουν οι συμβάσεις και να πληρώνονται αφού έχουν απολυθεί.
Οι εργαζόμενοι-εργατοτεχνίτες  που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και οι αρχαιοφύλακες, μαζί με το μόνιμο προσωπικό  βλέπουν ότι προσφέρουν ένα σημαντικό έργο στην ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, η οποία συμβάλει στην τουριστική αύξηση,  την οποία το κράτος την εκμεταλλεύεται στον μέγιστο βαθμό με τα εισιτήρια να είναι απλησίαστα για την λαϊκή οικογένεια  και την ίδια ώρα να υπάρχουν χρόνιες καθυστερήσεις στις πληρωμές, μισθολογικές ανισότητες μεταξύ εργαζομένων που παρέχουν ίδιο έργο.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο Υπουργείο Πολιτισμού ανεξαρτήτου ειδικότητας και σύμβασης να αγωνιστούν για την άμεση πληρωμή της μισθοδοσίας σε όλο το προσωπικό κάθε μήνα χωρίς καθυστερήσεις, Την εξίσωση των μισθών όλων των εργαζομένων προς τα επάνω. Την άμεση καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος και στους συμβασιούχους, αναδρομικά. Την πρόσληψη μόνιμου επιστημονικού και εργατοτεχνικού προσωπικού στο Υπουργείο ώστε να καλυφτούν τα κενά που υπάρχουν.   



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου