Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklavrio@gmail.com , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 15/02/2017

ΣΧΟΛΙΟ
ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


Επειδή μπροστά μας έχουμε ένα συλλαλητήριο-απάντηση στην βαρβαρότητα που υλοποιεί η «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν μπορούμε να απαντάμε με  διεξοδικές αναλύσεις σε κάθε πικραμένο που στέλνει στο διαδίκτυο επιστολή διαπιστευτηρίων στην κυβέρνηση για το πόσο κυβερνητικός είναι καθώς και πόσο έτοιμος για κάθε χρήση...
 Να θυμίσουμε απλώς για το που ήταν το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου επί κυβέρνησης ΝΔ και υπουργού Γεωργιάδη, μόνο όσον αφορά για συγκεκριμένες ημερομηνίες που αναφέρεται ο επιστολέας και συγκεκριμένα για τις αρχές του 2014. Το εργατικό κέντρο όχι μόνο ήταν στην πρώτη γραμμή των προβλημάτων και της υγείας, αλλά είχε προκηρύξει τρίωρη στάση στις 18 Φλεβάρη και πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το Κέντρο Υγείας, όπου μίλησε ο Γραμματέας της ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ κ. Ραλλάκης και ο πρόεδρος του ΕΚ. Τώρα γιατί δεν ήταν ορισμένοι κύριοι εκεί, που βγαίνουν τώρα στα κεραμίδια και ξιφουλκούν ενάντια στον αγώνα του ΕΚ για πραγματικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία; ποιος ξέρει, ίσως να μην είχαν πάει ακόμα στον ΣΥΡΙΖΑ και να ήταν και λίγο με την ΝΔ...
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
18 ΦΛΕΒΕΡΗ 2014
Φυσικά δεν μας νοιάζει για το τι κάνουν αυτοί, άλλωστε δικαίωμά τους είναι, απλά το Εργατικό Κέντρο ήταν και είναι παρόν, χτυπώντας την αιτία των προβλημάτων που είναι το κέρδος, κάτι που επιμελώς αποφεύγουν να «στιγματίσουν» όσοι μας πολεμούν. Όμως δυστυχώς γι΄ αυτούς, ή τα κέρδη θα υπηρετείς ή τον λαό και τα δύο αποδείχτηκε αδύνατον.
Παραπέμπουμε την ομιλία που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου στις 18 Φλεβάρη του 2014 έξω από το Κέντρο Υγείας Λαυρίου και μία ανακοίνωση που κυκλοφόρησε μία ημέρα πριν για το αιματολογικό του Κ.Υ., καθώς και δύο φωτογραφίες από την κινητοποίηση.ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ

Λαύριο 17-2-2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Η 1η Υ.ΠΕ. ΑΤΤΙΚΗΣ «ΚΟΒΕΙ» ΤΙΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ...
Δεν έχει σταματημό η διάλυση της υγείας. Την ίδια ώρα που κλείνουν τα ΕΟΠΠΥ ενημερώνουν το εργαστήριο του Κέντρου Υγείας Λαυρίου ότι οικονομικότερο είναι να μην κάνει το ίδιο αιματολογικές εξετάσεις, αλλά μόνο τις επείγουσες. Σε απάντηση επιστολής του εργαστηριού του Κέντρου Υγείας για να σταλθούν αναλώσιμα για τις εξετάσεις  η Διευθύντρια της 1ης Υ.ΠΕ. ΑΤΤΙΚΗΣ αναφέρει: «Πιστεύω ότι είναι οικονομικότερο σε αντιδραστήρια και προσωπικό το Κέντρο Υγείας να διενεργεί  καθημερινά μόνο τις επείγουσες εξετάσεις των ασθενών.» Έτσι ετοιμάζουν την απαξίωση και τελικά το κλείσιμο και την απόλυση του προσωπικού των εργαστηρίων. Η προσπάθεια υποβάθμισης έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό μιας και εδώ και κάποιους μήνες στην ουσία απαγορεύτηκε η εξέταση της γλυκοζιομένης με αποτέλεσμα οι διαβητικοί να πηγαίνουν στα ιδιωτικά εργαστήρια, ενώ τα αναλώσιμα στέλνονται με το σταγονόμετρο.
Καλούμε όλο τον λαό να αντισταθεί στην διάλυση της υγείας που επιχειρεί η κυβέρνηση με τις ευλογίες της ΕΕ.
ΌΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11 ΜΕ 3 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12 Η ΩΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 (Ομιλία προέδρου Εργατικού Κέντρου Λαυρίου, στις 18-2-2014)
 Συνάδελφοι,
η υγεία του λαού βρίσκεται στο απόσπασμα.
Ότι υποδομές έφτιαξε ο λαός με τον ιδρώτα του απαξιώνονται και παραχωρούνται  στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Όλα στον  σάπιο κόσμο της ελεύθερης αγοράς και της ανταγωνιστικότητας αγοράζονται και πουλιούνται. Έτσι και η υγεία, το δικαίωμα του λαού να ζήσει και να έχει τις παροχές που πρέπει όταν ο πόνος του χτυπάει την πόρτα, δυστυχώς έχει γίνει ένα ακριβό εμπόρευμα.
Μια υγεία που την έχουμε ακριβοπληρώσει και όμως δεν έχουμε δικαίωμα να την απολαμβάνουμε όταν την έχουμε ανάγκη.
Όσοι αναγκαστούν να πάνε σε νοσοκομείο βλέπουν την τραγική κατάσταση από πρώτο χέρι. Η  Έλλειψη ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού είναι εμφανής. Η μη λειτουργία μονάδων εντατικής θεραπείας εξ΄ αιτίας της έλλειψης προσωπικού έχει αποτέλεσμα να χάνονται ζωές.
Ζωές χάνονται και από τον αποκλεισμό των ανασφάλιστων από την Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, οι οποίοι ενώ έχουν προβλήματα δεν πάνε στον γιατρό επειδή δεν έχουν χρήματα, δεν κάνουν προληπτικές εξετάσεις και τα αποτελέσματα είναι τραγικά με ανθρώπους να πεθαίνουν πρόωρα και να θερίζουν τα εγκεφαλικά και οι καρκίνοι που έχει αποδειχτεί ότι η έγκαιρη πρόβλεψη σώζει ζωές.
Τα κέντρα υγείας έχουν γίνει εισπράκτορες και η λειτουργία τους είναι στα όρια. Οι εφησυχασμοί ότι δεν θα κλείσουν τα κέντρα υγείας δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Σκοπός τους είναι να λειτουργήσει 1 κέντρο υγείας στην ευρύτερη περιοχή των μεσογείων και τα υπόλοιπα ή θα κλείσουν ή θα υπολειτουργούν.
Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ΠΦΥ δεν πρόκειται να λύσει, αντίθετα θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τους όρους και τις προϋποθέσεις παροχής των υπηρεσιών πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης της υγείας του λαού.
Το "καθολικό και ολοκληρωμένο σύστημα ΠΦΥ" που προπαγανδίζει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο, αποτελεί σχέδιο που οδηγεί σε παραπέρα υποχρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας, των ασφαλιστικών ταμείων και του ΕΟΠΥΥ, με επιπλέον περιορισμό των όποιων σήμερα δωρεάν παροχών. Οι λαϊκές οικογένειες θα εξαναγκαστούν να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για την υγεία τους, ακριβοπληρώνοντας τις συρρικνωμένες και εμπορευματοποιημένες κρατικές μονάδες και τους διάφορους επιχειρηματίες της Υγείας.
Η ενοποίηση των κρατικών μονάδων ΠΦΥ σε έναν φορέα ανά Υγειονομική Περιφέρεια, δε συνιστά "ενιαίο σύστημα ΠΦΥ", όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Στην πραγματικότητα ενοποιείται και αξιολογείται η λειτουργία τους με επιχειρηματικά κριτήρια, με επιδείνωση των όρων δουλειάς των υγειονομικών, αξιοποιώντας ανάμεσα στα άλλα και την "κινητικότητα - διαθεσιμότητα".
Ο νέος κρατικός φορέας ΠΦΥ αποτελεί, όπως άλλωστε και σήμερα, ένα "συνονθύλευμα" μονάδων με τον ιδιωτικό τομέα, τους επιχειρηματικούς ομίλους στην Υγεία, τους αυτοαπασχολούμενους, τα ιατρεία των δήμων και τις ΜΚΟ που θα παρέχουν υπηρεσίες ΠΦΥ. Μονάδες ασύνδετες μεταξύ τους και σε ανταγωνισμό, διεκδικώντας μεγαλύτερο μερίδιο από τον ΕΟΠΥΥ που θα αγοράζει τις υπηρεσίες τους, αλλά και απευθείας από τους ασθενείς.
Στη σημερινή άθλια κατάσταση, δεν αποτελεί φιλολαϊκή απάντηση το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση στην ΠΦΥ, όπως και καμία παραλλαγή που στηρίζεται στη συνύπαρξη κρατικού και ιδιωτικού τομέα και στην ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών Υγείας.
Το  νέο  νομοσχέδιο  της  συγκυβέρνησης  ΝΔ - ΠΑΣΟΚ  για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) που  συζητιέται αυτές  τις μέρες στη Βουλή, οδηγεί σε επιπλέον περιορισμό των  όποιων δωρεάν παροχών υγείας απέμειναν  σήμερα.

Η επίθεση ενάντια στα δικαιώματα μας δυναμώνει. Κυβέρνηση, μεγαλοεπιχειρηματίες, Ευρωπαϊκή Ένωση, βάζουν στη λαιμητόμο της «ανταγωνιστικότητας» και της κερδοφορίας τους, το δικαίωμα όλων μας στην υγεία, στη ζωή! Ολοένα  και  περισσότερο,  το κόστος  των  υπηρεσιών  Υγείας  μεταφέρεται  στις  πλάτες  των  λαϊκών  οικογενειών  που  έχουν  γονατίσει από την  ανεργία, τους  φόρους  και  τη  συνεχή μείωση μισθών και συντάξεων.
Αυτά  τα αντιλαϊκά  μέτρα  είναι  πολιτική της  Ευρωπαϊκής Ένωσης,  προωθούνται  παντού,  σε  όλες  τις  χώρες ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν χρέη ή μνημόνια. Ωφελημένοι  είναι  οι λίγοι,  οι  μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. 
Στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2014, προβλέπεται μείωση της χρηματοδότησης  των δημοσίων νοσοκομείων κατά 32%, του ΕΟΠΥΥ κατά 30% και της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 15%. Επίσης, η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων  στις  δαπάνες  για  φαρμακευτική  περίθαλψη  από  το  9%  έφτασε  στο 27% τα τελευταία τρία χρόνια. 
Η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία είναι εγκληματική. Μετά τις συγχωνεύσεις και την κατάργηση νοσοκομείων, τμημάτων και κλινών, η αναμονή στα επείγοντα, η νοσηλεία πάνω στα ράντζα  οι λίστες για χειρουργεία έχουν  ξεπεράσει  κάθε  προηγούμενο. Το  φιλότιμο  κι η  αυτοθυσία των υγειονομικών δεν επαρκεί για να γιατρέψει καθημερινά χιλιάδες ασθενών,  όταν το κράτος στερεί τα αναγκαία μέσα, σε υποδομές, προσωπικό, εξοπλισμό,  υγειονομικό υλικό  κ.ά. 
Με τους νέους μειωμένους προϋπολογισμούς στην υγεία, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ υπολειτουργούν, με δραματικές συνέπειες για εργαζόμενους και ασθενείς. Η δρομολογούμενη κινητικότητα-διαθεσιμότητα του προσωπικού εντάσσεται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ανάπτυξη υπηρεσιών υγείας που θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις.
         Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους κι εργαζόμενους ανασφάλιστους, τους  μετανάστες, φτωχούς αγρότες, μικρο-επαγγελματίες. Σε  όλους αυτούς που ζουν απ’ το μόχθο  τους. Σε όσους ζουν καθημερινά με την αγωνία  μην  αρρωστήσουν οι οικογένειές τους.  Σε  όλους  αυτούς που δεν  μπορούν ή δυσκολεύονται  να  αγοράσουν  τα  φάρμακά τους, να κάνουν τις εξετάσεις και τις θεραπείες τους.
Καλούμε σε γενικό ξεσηκωμό! Γυρίστε την πλάτη σε όσους στηρίζουν την επιχειρηματική δράση στην Υγεία, στις συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, στις παρατάξεις του Συριζα και των «Παρεμβάσεων» που πρωτοστάτησαν να ανακληθεί η ειλημμένη απόφαση για απεργία στο Δημόσιο στις 6 του Φλεβάρη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την ΠΦΥ!
Ελάτε να δυναμώσουμε τη Λαϊκή Συμμαχία με τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης να παλέψουμε για:
Ø Για να ανατραπούν όλατα  αντιλαϊκά  μέτρα  της  κυβέρνησης  στην  υγεία. Να μην καταργηθεί, να μη συγχωνευτεί καμία μονάδα υγείας, κανένα Κέντρο Υγείας (ΚΥ)! Όχι στη κινητικότητα και στη διαθεσιμότητα!
Ø Ανάπτυξη σύγχρονου, αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας με προσανατολισμό στη πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
Ø Ενιαίο,  αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα  ΠΦΥ για όλο το λαό. Όλα τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ να στελεχωθούν με επαρκές υγειονομικό προσωπικό όλων των βασικών ειδικοτήτων, με μόνιμη κι αποκλειστική  απασχόληση,  να  εξοπλιστούν  και  να  μετατραπούν  σε  αποκλειστικά  δημόσια  και  δωρεάν  Κέντρα  Υγείας.
Ø Για πλήρη χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας και των ασφαλιστικών  ταμείων  από  τον  κρατικό  προϋπολογισμό.  Να  καταργηθούν  οι  πληρωμές  των ασθενών  και  κάθε  ισοδύναμο  μέτρο
Ø Μαζικές  προσλήψεις  μόνιμου  και  αποκλειστικής  απασχόλησης  υγειονομικού προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των εργαζομένων στα εργολαβικά συνεργεία.
Ø Ουσιαστικά  μέτρα  προστασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς, πρόσληψη γιατρού  εργασίας και  τεχνικού  ασφάλειας. Σταθερό  5ήμερο  -  6ωρο  -  30ωρο.  Μία  εφημερία  την  εβδομάδα  για  τους  γιατρούς.
Ø Να  σφραγιστούν  ΤΩΡΑ  τα  βιβλιάρια  όλων  των  ανασφάλιστων,  να  καλυφθούν ασφαλιστικά οι εργαζόμενοι  στα  «κοινωφελή  προγράμματα»  και  στα  προγράμματα  μαθητείας  ή  πρακτικής  άσκησης και να πληρώνονται από τον πρώτο μήνα.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΟΥΤΟΣ
ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ, ΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου