Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 6:30μμ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklavrio@gmail.com , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 15/02/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΡΙΤΗ 6:30μμ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ 4:30μμ ΑΠΟ ΛΑΥΡΙΟ (Άγαλμα ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ)
Ολοκληρώνεται μία ακόμα «σκληρή» διαπραγμάτευση με την δεύτερη αξιολόγηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και βρισκόμαστε για ακόμα μία φορά σε ένα πακέτο δυσβάστακτων μέτρων ύψους 3,6 δις ευρώ. Ο λαός καλείται να θυσιαστεί για πολλοστή φορά για να δημιουργηθούν πάνω στα συντρίμμια του οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων.
Ότι αξίωσαν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεργολάβοι του κάθε κλάδου τα προηγούμενα χρόνια, έγιναν μνημόνια! Έτσι και σήμερα ο ΣΕΒ και οι άλλες εργοδοτικές οργανώσεις απαιτούν νέα μόνιμα μέτρα, διατυπώνουν τους πόθους τους ξεκάθαρα. Στο εβδομαδιαίο δελτίο των βιομηχάνων διαβάζουμε πως «χρειαζόμαστε ένα "Ελληνικό Μνημόνιο Plus", που θα ξεπερνάει το manual (εγχειρίδιο) των δανειστών».

Την ίδια ώρα ξεκίνησε πάλι το χιλιοπαιγμένο σενάριο της εξόδου της χώρας από το ευρώ και τους κινδύνους που θα έχει η έξοδος από αυτό. Πρόθυμοι «αριστεροί» και «δεξιοί» μπαίνουν σε διαμάχες με πιο νόμισμα θα ευημερεί ο λαός με δραχμή ή με ευρώ. Οι άνεργοι ξέρουν ότι οι τσέπες τους θα είναι άδειες και με ευρώ και με δραχμές, οι εργαζόμενοι θα βιώνουν την ίδια εκμετάλλευση και με δραχμή και με ευρώ. Το πρόβλημα δεν είναι το νόμισμα αλλά ποιος κρατά τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια του, τα μονοπώλια ή ο λαός και προς το παρόν τα κρατάνε τα μονοπώλια, οπότε ή με ευρώ ή με δραχμή ο λαός θα βαρυγκωμεί. Σε αυτές τις συνθήκες απαιτείται οργάνωση και αγώνας να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ριζικές αλλαγές.


ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΑΠΑΘΕΙΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΣ

Η οργή που υπάρχει για την φτώχεια, την ανεργία, την υποαπασχόληση, δεν μπορεί να μένει εγκλωβισμένη σε ελπίδες που αποδείχτηκαν φρούδες, σε ιδέες ξεπερασμένες που υπηρετούν την κερδοφορία των λίγων, η δύναμη βρίσκεται στον αγώνα σε γραμμή ρήξης με τα συμφέροντα. Οι εργάτες οι άνεργοι σε συμμαχία με τους επαγγελματίες μπορούν να χαράξουν την δικιά τους προοπτική.
Πάρε μέρος στον αγώνα, στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έχει θέσει για όποιον δεν ανέχεται να ζει σαν σκλάβος στον 21ο αιώνα, σε όποιον διεκδικεί το μεροκάματο, σε όποιον «πνίγεται» από την αδικία των δουλεμπορικών, τα δίωρα και τρίωρα, τις συντάξεις φιλοδωρήματα, την φοροληστεία.  Μην συμβιβάζεσαι με την μίζερη ζωή έλα στον αγώνα για την ανατροπή.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ

                                                                   Η ΔΙΟΙΚΗΣΗΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου