Κυριακή 23 Απριλίου 2017

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Ε.Κ.Λ.

  Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου με χαρά ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας για το νέο Στέκι Νεολαίας που θα λειτουργεί στα πλαίσια του. Σκοπός της δημιουργίας του είναι να δωθούν δημιουργικές διεξόδοι σε παιδιά των λαϊκών στρωμάτων που είτε δεν βρίσκουν κάτι το δημιουργικό να επενδύσουν τον χρόνο τους στη πόλη μας, είτε δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα πραγματοποιήσουν. 

Στο Στέκι θα λειτουργήσουν στο άμεσο διάστημα μια σειρά απο δραστηριότητες σε ένα μεγάλο φάσμα αντικειμένων: 
  • Κινηματογραφική Λέσχη, στην οποία θα γίνονται προβολές ταινιών και συζητήσεις πάνω σε αυτές με σκοπό τη μελέτη της Τέχνης του κινηματογράφου.
  • Μαθήματα μουσικών οργάνων, όπως κιθάρα, αρμόνιο-πιάνο κ.α.
  • Λαϊκό Φροντιστήριο (το οποίο λειτουργεί ήδη εδώ και καιρό) για παιδιά λυκείου και γυμνασίου που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τα ιδιωτικά φροντιστήρια.
  • Μαθήματα hip hop παραγωγής, για παιδιά που θέλουν να μάθουν την τέχνη του να φτιάχνεις beat.
  • Βιβλιοθήκη με διάφορα βιβλία, λογοτεχνικά και μη, που θα είναι στη διάθεση του κοινού.


  • Ενώ το επόμενο διάστημα θα λειτουργήσουν μεταξύ άλλων και:
  • Προγράμματα άθλησης όπως HIIT αλλά και μια πληθώρα υπαίθριων οργάνων γυμναστικής προσβάσιμα σε όλους.
  • Μαθήματα φωτογραφίας, για όσους θέλουν να μάθουν την ενδιαφέρουσα τέχνη της αναλογικής και ψηφιακής αποτύπωσης εικόνων.

Εκτός απο αυτά τα σταθερά μαθήματα θα γίνονται κατα καιρούς και σεμινάρια μιας ή και περισσότερων ημερών πάνω σε μια μεγάλη γκάμα αντικειμένων όπως γραφιστική, graffiti και ένα σωρό άλλα θέματα.


Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, σαν θεσμός που αποτελείται απο ανθρώπους της εργατικής τάξης, κάνει την κίνηση αυτή σαν μέρος της ενίσχυσης του πολιτισμού της τάξης μας. Ζούμε σε ένα κόσμο που στηρίζεται στην εκμετάλευση ανθρώπου απο άνθρωπο, σε ένα σύστημα που έχει όνομα: καπιταλισμός. Σε αυτό τον κόσμο είμαστε κομμάτι αυτών που με τη δουλειά τους δημιουργούν τα πάντα και όμως περιορίζονται στα ψίχουλα που μας αφήνουν τα αφεντικά μας. Παλεύουμε για έναν άλλο, πιο δίκαιο κόσμο, έναν κόσμο που όλοι οι άνθρωποι θα είναι ελεύθεροι να κυνηγήσουν τα όνειρα τους και να αναπτύξουν τις ικανότητες τους χωρίς περιορισμούς. Με την ταξική μας πάλη και οργάνωση θα τα καταφέρουμε. Έλα μαζί μας.

Για επικοινωνία για το Λαϊκό Φροντιστήριο: 6987676506

Για επικοινωνία για την Κινηματογραφική Λέσχη και τα μαθήματα hiphop παραγωγής, κιθάρας : 693 809 8045