Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ


Λαύριο 30-3-2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

Συνάδελφοι, εργάτες, άνεργοι, της Λαυρεωτικής η κυβέρνηση μέσα στο πολυνομοσχέδιο φέρνει αιφνιδιαστικά την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στα επιβατικά και επιβατικά-οχηματαγωγά στην ημεδαπή και βάζει σε εφαρμογή τις επιχειρησιακές συμβάσεις.
Καταργούν τον νόμο 3276/1944, που επικύρωσε τη ΣΣΕ της ΟΕΝΟ του 1943. Γυρίζουν τους ναυτεργάτες 128 χρόνια πίσω που οι εργάτες του Σικάγου τη 1η Μάη διεκδίκησαν την 8ωρη εργασία.
Επίσης με την επαναφορά του ν/σ «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» που θα συζητηθεί στη βουλή μέσα στην εβδομάδα, προωθεί πρόσθετα κατασταλτικά και απεργοσπαστικά μέτρα σε βάρος της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ναυτεργατών,  επιβάλλονται  ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις με απόφαση του Υπουργού μετά από εισήγηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, καταργώντας το δικαίωμα στην απεργία.
Θεσπίζει τον κυβερνήτη με μπλοκάκι ΟΑΕΕ, επεκτείνει την «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, εργαζόμενοι πολλαπλών καθηκόντων, υπονομεύεται η ασφάλεια και η ανθρώπινη ζωή για ναυτεργάτες, επιβαίνοντες. Δίνει το δικαίωμα στα επαγγελματικά τουριστικά με οποιαδήποτε σημαία να πραγματοποιούν ακτοπλοϊκές  πλόες μεταφέροντας μέχρι 99 επιβάτες, εξαρθρώνοντας το ακτοπλοϊκό συγκοινωνιακό δίκτυο με πολλαπλές επιπτώσεις σε ναυτεργάτες, εργαζόμενους, το νησιωτικό πληθυσμό.
Την ίδια περίοδο που ιδιωτικοποιούνται πλήρως τα λιμάνια και οι μαρίνες, καλπάζει και αυξάνει η ανεργία, οργιάζει η απλήρωτη εργασία των ναυτεργατών, των εργαζομένων, το εφοπλιστικό κεφάλαιο επενδύει δισεκατομμύρια δολάρια σε ναυπηγήσεις και αγορές πλοίων, κατ’εντολή τους οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι συντρίβουν κάθε εργασιακό δικαίωμα των ναυτεργατών, των εργαζομένων, οικοδομούν εργασιακά «γκέτο» για τα κέρδη του κεφαλαίου.   
Συνάδελφοι, όλοι συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών που είναι αγώνας όλων. Περιφρουρούμε τα δικαιώματά μας. Από 6 π.μ την Δευτέρα ξεκινάνε 48ωρες επαναλαμβανόμενες σε όλα τα καράβια. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας πάνω στους καταπέλτες.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΣΠΑΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ, ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ
ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ – ΑΓΩΝΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ