Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ-
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ!!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ:

·      ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΑΝΕΡΓΙΑΣ. ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ(να σταματήσει άμεσα ο κεφαλαιακός έλεγχος για τα παραπάνω)

·      ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ,ΚΑΜΙΑ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΑΓΗΤΟ,ΝΕΡΟ,ΡΕΥΜΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ

·      ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.

Απέναντι στα αντιλαϊκά σενάρια που βρίσκονται σε διαβούλευση στην φωλιά των λύκων στην ΕΕ, εμείς παραθέτουμε το δικό μας όπλο τον ταξικό αγώνα, την οργάνωση της αλληλεγγύης.
Αυτοί σώζουν τις τράπεζες και τα κέρδη,
εμείς την ζωή μας και τις ανάγκες μας.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ.
Ή με τα μονοπώλια ή με τον Λαό.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Τηλ. επικοινωνίας : 6972252340, 6974405234, 6949076095, 6984928944

Στα παραπάνω τηλέφωνα μπορεί να απευθυνθεί όποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα (εργασιακό, διατροφικό, ιατρικό, με ρεύμα, νερό κλπ)  ή όποιος επιθυμεί να βοηθήσει στην οργάνωση της αλληλεγγύης, με την φυσική του παρουσία, με τρόφιμα ή με τις επιστημονικές του γνώσεις.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 Ιουλίου 7:30μμ
στο Άγαλμα μεταλλωρύχων

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Συνάδελφοι, τα σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, έχουν έναν κοινό παρονομαστή και αυτός είναι η παραπέρα φτωχοποίηση του λαού, για την σωτηρία των μονοπωλίων και των τραπεζών. Στόχος κυβέρνησης και τρόικας είναι η εξασφάλιση της πληρωμής του χρέους, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, πακέτο χρηματοδότησης των επενδύσεων. Αυτά πρέπει να τα πληρώσει ο λαός και χρειάζονται τα μέτρα του τρίτου μνημονίου που εξαθλιώνουν παραπέρα τα λαϊκά στρώματα. Σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ, έχουν εκπονήσει σενάρια για την ενίσχυση της καπιταλιστικής οικονομίας με σκοπό την ανάπτυξη της κερδοφορίας της πάνω στην απότομη εξαθλίωση του λαού. Ή έτσι ή αλλιώς ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με την όξυνση της φτώχειας του.
Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και η Λαϊκή Επιτροπή Λαυρεωτικής θεωρούμε πρώτιστο καθήκον την οργάνωση του λαού ενάντια στην αντιλαϊκή λαίλαπα, ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια, για την διεκδίκηση άμεσα από το κράτος, τους μηχανισμούς του και την εργοδοσία, την εξασφάλιση της άμεσης πληρωμής των μισθών, των συντάξεων, του ταμείου ανεργίας, των επιδομάτων, την προστασία όλων των ανέργων, την προστασία της υγείας, την ενίσχυση της με ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό, την χωρίς εμπόδια πρόσβαση στα φάρμακα, εξασφάλιση σε όλους φαγητό, νερό, ρεύμα, μετακίνηση.
Σε αυτές τις συνθήκες απαιτείται συμμετοχή, οργάνωση, αλληλεγγύη.
Καλούμε πλατιά λαϊκά στρώματα να μπουν μπροστά στην οργάνωση επιτροπών αντίστασης και οργάνωσης του λαού.
ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ!
ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ!
ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ!