Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklavrio@gmail.com , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 10/12/2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ

Πραγματοποιήθηκε η παράδοση της υλικής βοήθειας στους πρόσφυγες στα δύο κέντρα υποδοχής στο Λαύριο από αντιπροσωπεία των σωματείων του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου. Οι πρόσφυγες το πιο σοβαρό προβλήματος που αντιμετωπίζουν, που είναι η προσφυγιά, ο ξεριζωμός τους από τις πατρίδες τους και ο εγκλωβισμός τους στην Ελλάδα εξ αιτίας των συμφωνιών των ιμπεριαλιστών ΕΕ-Τουρκίας, τις οποίες χειροκροτεί και ψηφίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η παραμονή τους στην χώρα μας γίνεται με τους χειρότερους όρους που έχουν να κάνουν με διαβίωσή τους στα χοτ σποτ,  με κύρια ευθύνη της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα για τα ΔΥο από τα τρία κέντρα στο Λαύριο που επισκεφθήκαμε σήμερα,  η θέρμανση και η υγιεινή ιδιαίτερα στο κέντρο στην περιοχή «Νεράκι» στο οποίο μένουν 100 πρόσφυγες εκ των οποίων τα 65 είναι παιδιά, δεν υπάρχουν. Η συγκεκριμένη δομή δεν θεωρείται επίσημη, με αποτέλεσμα να έχουν αφεθεί στο έλεος των καιρικών συνθηκών με μια μπαλαντέζα για ρεύμα για όλα τα σπίτια, με ένα ηλεκτρικό θερμοσίφωνα και χωρίς καθόλου θέρμανση. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι περισσότεροι να είναι άρρωστοι. Η Δημοτική Αρχή έχει τεράστιες ευθύνες για την χωματερή που συντηρεί δίπλα στον χώρο που μένουν οι πρόσφυγες και γιατί δεν έχει βάλει εδώ και μήνες κάδους απορριμμάτων.
Προβλήματα με την θέρμανση υπάρχουν και στο Κέντρο Υποδοχής στην πλατεία Λαυρίου.  
Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου καλεί τον λαό της περιοχής και όποιον άλλο μπορεί να προσφέρει σόμπες ηλεκτρικές που θα ζεστάνουν αυτούς τους κατατρεγμένους των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Είναι πράξη αλληλεγγύης μπροστά και στις εορταστικές μέρες των Χριστουγέννων.
Απαιτούμε:
·      Την άμεση επισκευή όλων των οικίσκων στην περιοχή «Νεράκι».
·      Να συνδεθούν άμεσα με ρεύμα. Να υπάρχει νερό, ρεύμα και θέρμανση όλοι οι οικίσκοι
·      Να καθαριστεί ο περίγυρος και να Σταματήσει να είναι χωματερή.
·      Να μπουν Κάδοι απορριμμάτων έξω από την δομή.
Όπως έχουμε ανακοίνωση θα συμμετέχουμε στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ όλων των ταξικών σωματείων την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη στο Υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής.
Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν σόμπες καθημερινά από τις 8πμ μέχρι της 2:30 στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου.  

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
  

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

ΔΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklavrio@gmail.com , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 8/12/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΣΥΜΜΕΡΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Σημαντική μάχη και παρακαταθήκη για την συνέχεια είναι η σημερινή απεργιακή μάχη η οποία εξελίσσεταί στους χώρους εργασίας. Η συγκέντρωση που πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο ήταν μαζική, είχε παλμό και μίλησαν, η Χασιώτου Δήμητρα από την ΟΓΕ, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Λαυρεωτικής Μούτσης Γιάννης, ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Ανδρέας Μέντης και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Συρίγος Βάλσαμος. Στην συνέχεια έγινε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου κυριάρχησαν συνθήματα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, στο σύστημα της εκμετάλλευσης και στον αγώνα για την ανατροπή. Στην συγκέντρωση ήταν μαζική η συμμετοχή προσφύγων από το κέντρο υποδοχής της περιοχής. Το Εργατικό Κέντρο καλεί σε σύσκεψη τα σωματεία την Δεύτερα 12 Δεκέμβρη 6:30μμ για την αποτίμηση της απεργίας και την οργάνωση των επόμενων αγωνιστικών πρωτοβουλιών.  

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ



Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΕΒΕΝΤΗ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklavrio@gmail.com , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 5/12/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΕΒΕΝΤΗ
«ΒΓΗΚΕ Ο ΛΑΓΟΣ ΝΑ ΚΥΡΗΞΕΙ ΤΗΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑ»

Σαν έτοιμος από καιρό ο λαγός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Λεβέντης βγήκε στα τηλεπαράθυρα για άλλη μια φορά και διακήρυξε το μίσος του ενάντια στους συνταξιούχους , ζητώντας να κοπούν όλες οι συντάξεις 200 ευρώ για να πάνε για τον εξοπλισμό του στρατού γιατί η Τουρκία ετοιμάζεται να κάνει θερμό επεισόδιο.
Κράζουν οι άνθρωποι των μονοπωλίων που στους καιρούς της ειρήνης έπαιρναν και παίρνουν όλα τα μέτρα ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα για την συνέχιση της κερδοφορίας των αφεντικών τους. Τώρα ετοιμάζονται να περάσουν στην φάση των άδικων ιμπεριαλιστικών πολέμων, όπου οι εργάτες θα πρέπει –κατά την άποψη τους- να γίνουν κρέας στα κανόνια τους, για το ξαναμοίρασμα του κόσμου, όπου πέρα από το αίμα τους θα πρέπει να θυσιάσουν τις συντάξεις τους, τους μισθούς τους, ότι απέμεινε από τα μνημόνια και όταν τελειώσει το μακέλεμα θα επανέλθουν να ανακηρύξουν ξανά τη λιτότητα στο όνομα της ανασυγκρότησης, της ανάπτυξης  και πάει λέγοντας...
Ο Ερντογάν προκαλεί  με τις δηλώσεις του εκφράζοντας τα συμφέροντα της αστικής τάξης της Τουρκίας. Γκριζάρουν το Αιγαίο και στοχεύουν στην συνδιαχείριση, ενώ προχωρά και η διχοτόμηση της Κύπρου, όλα αυτά με τις πλάτες του ΝΑΤΟ. Σε αυτούς τους σχεδιασμούς όπως και να υλοποιηθούν, υπάρχουν σίγουρα χαμένοι και αυτοί θα είναι  οι λαοί της περιοχής.
Έχει έρθει η ώρα να τους χαλάσουμε τα σχέδια να βγει ο εργαζόμενος λαός στο προσκήνιο και να διεκδικήσουμε την ζωή που μας αξίζει. Πριν μας στείλουν αυτοί στα σφαγεία για τα κέρδη, να τους στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας,  τον σάπιο κόσμο της εκμετάλλευσης, της βαρβαρότητας, της φτώχιας, των πόλεμων.
ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Απαντάμε με την γενική 24ωρη πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη. Συγκέντρωση 11πμ στο Άγαλμα Μεταλλωρύχων
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
·      ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
·      ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΣΕ
·      ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΑ 751
·      ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΟΚ ΑΟΥΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
·      ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ  ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
·      ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ.
·      ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
·      ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
·      ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
·      ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ

              Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ