Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklavrio@gmail.com , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 10/12/2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ

Πραγματοποιήθηκε η παράδοση της υλικής βοήθειας στους πρόσφυγες στα δύο κέντρα υποδοχής στο Λαύριο από αντιπροσωπεία των σωματείων του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου. Οι πρόσφυγες το πιο σοβαρό προβλήματος που αντιμετωπίζουν, που είναι η προσφυγιά, ο ξεριζωμός τους από τις πατρίδες τους και ο εγκλωβισμός τους στην Ελλάδα εξ αιτίας των συμφωνιών των ιμπεριαλιστών ΕΕ-Τουρκίας, τις οποίες χειροκροτεί και ψηφίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η παραμονή τους στην χώρα μας γίνεται με τους χειρότερους όρους που έχουν να κάνουν με διαβίωσή τους στα χοτ σποτ,  με κύρια ευθύνη της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα για τα ΔΥο από τα τρία κέντρα στο Λαύριο που επισκεφθήκαμε σήμερα,  η θέρμανση και η υγιεινή ιδιαίτερα στο κέντρο στην περιοχή «Νεράκι» στο οποίο μένουν 100 πρόσφυγες εκ των οποίων τα 65 είναι παιδιά, δεν υπάρχουν. Η συγκεκριμένη δομή δεν θεωρείται επίσημη, με αποτέλεσμα να έχουν αφεθεί στο έλεος των καιρικών συνθηκών με μια μπαλαντέζα για ρεύμα για όλα τα σπίτια, με ένα ηλεκτρικό θερμοσίφωνα και χωρίς καθόλου θέρμανση. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι περισσότεροι να είναι άρρωστοι. Η Δημοτική Αρχή έχει τεράστιες ευθύνες για την χωματερή που συντηρεί δίπλα στον χώρο που μένουν οι πρόσφυγες και γιατί δεν έχει βάλει εδώ και μήνες κάδους απορριμμάτων.
Προβλήματα με την θέρμανση υπάρχουν και στο Κέντρο Υποδοχής στην πλατεία Λαυρίου.  
Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου καλεί τον λαό της περιοχής και όποιον άλλο μπορεί να προσφέρει σόμπες ηλεκτρικές που θα ζεστάνουν αυτούς τους κατατρεγμένους των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Είναι πράξη αλληλεγγύης μπροστά και στις εορταστικές μέρες των Χριστουγέννων.
Απαιτούμε:
·      Την άμεση επισκευή όλων των οικίσκων στην περιοχή «Νεράκι».
·      Να συνδεθούν άμεσα με ρεύμα. Να υπάρχει νερό, ρεύμα και θέρμανση όλοι οι οικίσκοι
·      Να καθαριστεί ο περίγυρος και να Σταματήσει να είναι χωματερή.
·      Να μπουν Κάδοι απορριμμάτων έξω από την δομή.
Όπως έχουμε ανακοίνωση θα συμμετέχουμε στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ όλων των ταξικών σωματείων την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη στο Υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής.
Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν σόμπες καθημερινά από τις 8πμ μέχρι της 2:30 στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου.  

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου