Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ “Κ. ΠΡΙΦΤΗ” ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 11 Μάρτη 10:30πμ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklavrio@gmail.com , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 04/03/2017


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ “Κ. ΠΡΙΦΤΗ” ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 11 Μάρτη 10:30πμ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ
ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ “Κ.ΠΡΙΦΤΗ” ΩΣ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
 ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΕΣΥ

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, καλεί τους εργαζόμενους, άνεργους, επαγγελματίες της Κερατέας και της γύρο περιοχής σε αγώνα για πραγματικά δημόσια και δωρεάν υγεία με βάση τις ανάγκες μας.
Η περιοχή της Λαυρεωτικής έχει εγκαταλειφθεί χρόνια τώρα και στον τομέα της υγείας. Με το κλείσιμο των ιατρείων του ΙΚΑ που έγινε πριν μερικά χρόνια, η περιοχή έμεινε χωρίς στην ουσία καμία παροχή δημόσιας υγείας, πλην του Κ. Υγείας Λαυρίου, το οποίο και αυτό υποστελεχωμένο.
Το «Κέντρο Πρίφτη» πέρασε στην Ανώνυμη Εταιρία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ) με αποτέλεσμα να στηρίζεται στην αυτοχρηματοδότηση και την υποχρέωση των ασθενών να πληρώνουν 10 και 20 ευρώ για να τους δει κάποιος γιατρός.
Είναι σήμερα πιο αναγκαίο από ποτέ να παρθούν δραστικά μέτρα, ώστε να υπάρχει στην περιοχή σύγχρονη μονάδα υγείας ενταγμένη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, να εξοπλιστεί το «Κ. Πρίφτη» με όλο το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να λειτουργήσει ως Κέντρο Υγείας Αστικού τύπου και ως μονάδα αποκατάστασης που τόσο ανάγκη υπάρχει σήμερα για την περιοχή.
Είναι ανάγκη να σταματήσει η λειτουργία της ΑΕΜΥ η οποία δεν εξυπηρετεί την δημόσια και δωρεάν υγεία που έχει ανάγκη σήμερα η κοινωνία. Η υγεία δεν μπορεί να είναι ανταποδοτική και όποιος έχει χρήματα να την αγοράζει και όποιος δεν έχει να πεθαίνει.
Οι κυβερνήσεις τόσο οι προηγούμενες όσο και η τωρινή με βάση τους δημοσιονομικούς στόχους και τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, θέλουν να απαλλαγούν από την υποχρέωση να παρέχουν την υγεία στον λαό, με αποτέλεσμα να ανοίγουν τον δρόμο στην ιδιωτική υγεία που έρχεται να καλύψει τα κενά που αφήνει ο δημόσιος τομέας και να γίνεται υγεία ένα πανάκριβο εμπόρευμα απλησίαστο για την μεγάλη πλειοψηφία του λαού.
Το Σαββάτο πραγματοποιούμε συγκέντρωση-παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το «Κ. Πρίφτη»
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Την λειτουργία Κέντρου Υγείας στην Κερατέα, αστικού τύπου, πλήρως στελεχωμένο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με μόνιμες σχέσεις εργασίας και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και να λειτουργεί σε 24ωρη βάση .
Να γίνουν όλες οι προσλήψεις που απαιτούνται ώστε να λειτουργήσει το «Κ. Πρίφτη» και ως κέντρο αποκατάστασης.
Να διαλυθεί η ΑΕΜΥ και να περάσουν όλες οι μονάδες στο ΕΣΥ.
Να γίνουν οι προσλήψεις που απαιτούνται για να μπορέσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας να λειτουργήσει. Να ανοίξουν όλες οι μονάδες εντατικής θεραπείας που μένουν κλειστές εξ, αιτίας της έλλειψης προσωπικού.
Να προσληφθεί μόνιμο ιατρικό προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

 

     Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου