Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ


ΣΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ
Σε συνάντηση της ΓΣΕΕ με τους εργοδότες για το ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων, οι εργοδότες ήταν προκλητικοί και απαίτησαν από τους εργάτες να δουλεύουν χωρίς δικαιώματα, απαίτησαν να μην υπάρχει Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας λέγοντας ότι οι αγωνίες των εργαζομένων είναι πως θα βρουν δουλειά και όχι πόσα θα πάρουν  Εργοδότες και ΓΣΕΕ συμφώνησαν ότι ο κοινωνικός διάλογος πρέπει να συνεχιστεί με στόχο τη συμβολή του στο σχεδιασμό της ανάπτυξης με κριτήριο τα επιχειρηματικά κέρδη.
Ζήτησαν από τους συνεταίρους τους, την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, να «διεκδικήσουν» μαζί από την κυβέρνηση το ξεπέρασμα όλων των εμποδίων που απέμειναν για την ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, πράγμα για το οποίο η ΓΣΕΕ συμφώνησε.
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με τη δήλωσή της ότι «είναι νόμιμα και εύλογα τα επιχειρήματα των εργοδοτών για την άρνησή τους για υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας», αθωώνει τους εργοδότες και κρύβει ότι τρόικα και κυβέρνηση είναι η φωνή των εργοδοτών.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε πανστρατιά ενάντια στο μαύρο μέλλον που, ετοιμάζουν σε εμάς και τα παιδιά μας, με ταξική αδιαλλαξία και καμιά υποχώρηση. Απάντηση στην εργοδοτική επιθετικότητα είναι η οργάνωση αγώνων για την  υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, να ισχυροποιηθεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, να εξαφανιστεί ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Τα σωματεία και οι χώροι δουλειάς να γίνουν Κάστρα του αγώνα, να διεκδικήσουμε: Αδιαλλαξία
·      Την υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
·      Την κατάργηση των Νόμων που αφορούν στον ΟΜΕΔ και στις ενώσεις προσώπων  
·      Την καθολική ισχύ και την υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
ΛΑΥΡΙΟ
26-4-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου