Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΝΤΡΟΠΗ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Η ΓΣΕΕΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ:
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την ΠΕΜΠΤΗ στις 23 ΜΑΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ 5:30μ.μ

Συνάδελφοι, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για άλλη μια φορά απέδειξε ότι είναι με τους εργοδότες και όχι με εμάς. Υπέγραψε μια σύμβαση στην οποία για το μόνο που γίνεται λόγος είναι το επίδομα γάμου, αποδεχόμενη έτσι στην ουσία τον μισθό τον 511 ευρώ μικτά ως τον κατώτερο μισθό της σύμβασης. Επίσης στην σύμβαση αυτό που συμφώνησαν με τους εργοδότες είναι να αγωνιστούν από κοινού για να βελτιώσουν το «ανταγωνιστικό περιβάλλον» των επιχειρήσεων, με μείωση της τιμής του ρεύματος στις επιχειρήσεις, όπως και την μείωση της φορολογίας προς αυτές!! Εκεί δηλώνουν ότι αφήνουν έκτος το μισθολογικό κόστος για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Αυτό φυσικά το μισθολογικό κόστος το έχει αναλάβει η κυβέρνηση να το ρυθμίζει με νόμους και η ΓΣΕΕ το αποδέχεται...
Οι εργαζόμενοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ είναι οι παραγωγοί του πλούτου. Οι επιχειρηματίες είναι τα παράσιτα που υφαρπάζουν την παραγόμενη υπεραξία.
Συνάδελφοι, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Η μοιρολατρία και ο συμβιβασμός δεν είναι έννοιες συμβατές με την τάξη μας. Τώρα πρέπει να ανασυγκροτηθεί το κίνημα. Εμείς έχουμε την δύναμη και μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Τώρα απαιτείται αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων σε ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα. Οι θέσεις και οι απόψεις της εργοδοσίας θα που εκφράζονται σήμερα από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ πρέπει να εκλείψουν.
Καλούμε τα σωματεία να προχωρήσουν σε ενημέρωση των συναδέλφων στους χώρους εργασίας, να γίνουν γενικές συνελεύσεις και να παρθούν αποφάσεις καταδίκης της σύμβασης ντροπής. Να παρθούν μέτρα ώστε στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις στις 23 Μάη να δώσει την πρώτη απάντηση σε εργοδοσία και κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.
Αγώνας τώρα για συμβάσεις με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα
Δεν πληρώνουμε την κρίση τους. 
Λαύριο 15-5-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου