Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου και τα σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές, ομάδες γυναικών, συνταξιούχους, επαγγελματοβιοτέχνες της Ανατολικής Αττικής.
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Υπουργό Υγείας οι φορείς μετέφεραν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Υγείας της περιοχής, όπου λείπουν βασικές ειδικότητες γιατρών όπως παιδιάτρων, ορθοπεδικών, γυναικολόγων, στην απαξίωση τεχνολογικού εξοπλισμού που μένει αδρανής εξαιτίας έλλειψης χειριστών (π.χ ακτινολόγων), αλλά και αναλώσιμων.  Έγινε αναφορά στο θέμα της 24ωρης λειτουργίας και της ανάγκης να υπάρχει συνεχής λειτουργία όλων των κέντρων υγείας. Ένα ακόμα ζήτημα που συζητήσαμε  ήταν το χαράτσι των 5ευρώ στα κέντρα υγείας και την ανάγκη να σταματήσει άμεσα γιατί πλήττει σοβαρά την τσέπη της λαϊκής οικογένειας που στενάζει στην ανεργία και την υποαπασχόληση.   Επισημάνθηκε η αντίθεση μας στην υποβάθμιση συνολικά της Υγείας και του κλεισίματος των νοσοκομείων, κέντρων Υγείας και στις απολύσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα. 
Ο Υπουργός αρκέστηκε σε μια γενική τοποθέτηση, ότι δεν έχουν σκοπό να κλείσουν Κέντρα Υγείας, αλλά να τα ενισχύσουν για να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.
Εμείς ξέρουμε ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι αντιλαϊκή και αντιδραστική. Οι αναδιαρθρώσεις και στην υγεία είναι συμφωνημένες στα πλαίσια της ΕΕ των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων και σκοπό έχουν την αύξηση της κερδοφορίας των ιδιωτών που αναπτύσσουν δραστηριότητα στον τομέα της υγείας και την επιχειρηματική δράση των δημόσιων δομών υγείας, με την ταυτόχρονη απαλλαγή του κράτους από την υποχρέωση παροχών υγείας προς όλο τον λαό.
Χρειάζεται να υπάρξει ένα ισχυρό κίνημα αντίστασης για να μην επιτραπούν οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις και στην Υγεία. Είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων, όλου του λαού , να διεκδικήσουν πραγματικά Δημόσια και δωρεάν υγεία, τέτοια που να καλύπτει τις ανάγκες όλων χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς, την 24ωρη λειτουργία των κέντρων υγείας για να καλύπτουν τις ανάγκες της κάθε περιοχής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου