Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (22-6-2017)

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, συμπαραστέκεται και στηρίζει τους αγώνες στους ΟΤΑ και στην Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, για το δικαίωμα στην εργασία και  κλαδική σύμβαση.
Η κυβέρνηση έχοντας ξεπεράσει σε εμπαιγμό και κοροϊδία τους προκάτοχους της και ενώ είχε κάνει σημαία τον αγώνα των 560 καθαριστριών του Υπουργείου οικονομικών, για το δικαίωμα στην εργασία τον οποίο και καπηλεύτηκε, προχωράει σε μαζική απόλυση 10.000 συμβασιούχων από τους δήμους οι οποίοι καλύπτουν ανάγκες στην καθαριότητα, στους παιδικούς σταθμούς και αλλού, με σκοπό από την μία να πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους και από την άλλη να ανοίξει τον δρόμο ιδιωτικοποίησης αυτών των δομών με βάση και τις οδηγίες της ΕΕ.  Είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης η υπεράσπιση των συμβασιούχων και το δικαίωμα στην εργασία. Να γίνει άμεση νομοθετική ρύθμιση για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Να μην προχωρήσει καμία ιδιωτικοποίηση στις δομές των Δήμων. Να χρηματοδοτηθούν οι Δήμοι επαρκώς για να καλύψουν όλες τις ανάγκες.
Στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη γίνεται εδώ και αρκετό καιρό ένας μεγάλος αγώνας για την υπογραφή σύμβασης. Με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, συζητήσεις και οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς οι συνάδελφοι μεταλλεργάτες με μπροστάρη το σωματείο τους προχωρούν αύριο σε 24ωρη απεργία, κόντρα στο μηχανισμό των εργολάβων και τους χρυσαυγίτες.
Είναι μάχες σε εξέλιξη και η εργατική τάξη πρέπει και να εκφράσει την αλληλεγγύη της και να τις παρακολουθήσει γιατί έχουν να προσφέρουν σημαντικά διδάγματα για τους επόμενους αγώνες που έρχονται.
Το Εργατικό Κέντρο θα ενημερώσει όλους τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις στους χώρους αυτούς και για όπου υπάρξουν εστίες αντίστασης το επόμενο διάστημα.
Η λογική «τίποτα δεν γίνεται» και «τίποτα δεν κινείται» είναι λαθεμένη. Υπάρχουν εστίες αντίστασης και θα αυξάνονται, όταν,  σπάζοντας τον φόβο και την μοιρολατρία οι εργαζόμενοι οργανώνονται στα σωματεία τους και διεκδικούν με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους.   


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου