Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 8/5/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαυρεωτικής σε άλλη μια απόφαση ντροπή αποφάσισε την απομάκρυνση μερικών δεκάδων οικογενειών από ένα καταυλισμό με κοντέινερ στην περιοχή Νεράκι. Τους έδωσαν δύο ημέρες προθεσμία να αδειάσουν τον χώρο και εχθές τους έκοψαν και το νερό από ένα κουρνό που ήταν δίπλα στον καταυλισμό  .
Συγκεκριμένα, ο χώρος αυτός είχε φτιαχτεί πριν μερικά χρόνια για να μετεγκατασταθούν η Κούρδοι πρόσφυγες από το κέντρο υποδοχής στο Λαύριο μέχρι να επισκευαστεί. Αυτό δεν έγινε ποτέ γιατί δεν υπήρχαν τα λεφτά για επισκευές και οι Κούρδοι ήξεραν ότι αν έφευγαν από το κτίριο δεν θα επέστρεφαν ποτέ, γιατί τα σχέδια μάλλον ήταν να τους απομονώσουν από την πόλη.
Σήμερα η κατάσταση στο κέντρο υποδοχής στο Λαύριο έχει γίνει αφόρητη, μιας και έχει 510 πρόσφυγες ενώ κανονικά πρέπει να έχει 280. Έτσι μπροστά στην αδιαφορία των αρχών Κάποιες οικογένειες με μικρά παιδιά πήραν την πρωτοβουλία να πάνε στο καταυλισμό, ο οποίος δεν έχει νερό και ρεύμα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, σε έκτακτη συνεδρίασή του την Πέμπτη 5 Μάη αποφάσισε την απομάκρυνσή τους.
Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, απαιτεί την άμεση επανασύνδεση του νερού στους πρόσφυγες, να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υποδομής στον χώρο με την υδροδότηση και ρευματοδότησή του. Να γίνει άμεσα η απομάκρυνση των σκουπιδιών από τον γύρο χώρο που η δημοτική αρχή τον έχει κάνει χαβούζα.
Καταγγέλλουμε την Δημοτική Αρχή και όσους ψήφισαν την απαράδεκτη απόφαση. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια προβοκάτσιας με εμπειρισμό που επιχειρήθηκε το Σάββατο το βράδυ στην παράνομο σκουπιδότοπο.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου