Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, είναι αλληλέγγυο με τον αγώνα των προσφύγων του κέντρου υποδοχής στο Λαύριο. Ξεκίνησαν από την Πέμπτη Απεργία πείνας αναδεικνύοντας την οξυμένη κατάσταση την οποία βιώνουν από μία κυβέρνηση που το δόγμα της  είναι «Νόμος και τάξη». Τα αιτήματα των απεργών –προσφύγων είναι δίκαια και έχουν την αμέριστη στήριξη του λαού της περιοχής. Το κύριο και βασικό αίτημα των προσφύγων είναι να τους δοθεί πολιτικό άσυλο. Επίσης ένα απ’ αιτήματα είναι η έκδοση των προσωρινών χαρτιών που απαιτούνται μέχρις ότου βγει η απόφαση του πολιτικού ασύλου. Πολλοί πρόσφυγες έχουν συλληφθεί και κακοποιηθεί και είναι προς απέλαση  επειδή το κράτος δεν μεριμνά να προστατεύσει τους συγκεκριμένους ανθρώπους με βάση τις διεθνής συνθήκες. Η αδιαφορία για τις ζωές αυτών των ανθρώπων από την κυβέρνηση αποτυπώνεται στο κτίριο-ερείπιο στο οποίο διαμένουν, χωρίς να παίρνονται τα απαραίτητα μέτρα-επισκευής του. Το αποκορύφωμα της αδιαφορίας είναι ότι δεν πληρώνουν του προμηθευτές του κέντρου υποδοχής όπως έχουν την υποχρέωση με αποτέλεσμα να έχουν μείνει από τρόφιμα και οι εργαζόμενοι του κέντρου να είναι 6 μήνες απλήρωτοι.
Για όλα αυτά υπάρχει εξήγηση, είναι πολιτικά τα αίτια της ταλαιπωρίας αυτών των ανθρώπων. Κυβέρνηση που υπηρετεί τα μονοπώλια και είναι ενταγμένη στους μηχανισμούς τους, δεν μπορεί παρά να συμπεριφέρεται έτσι και στους πολιτικούς πρόσφυγες. Είναι η ίδια κυβέρνηση που διάλυσε τα δικαιώματα μας. Καλούμε τον λαό της Λαυρεωτικής να εκφράσει την αλληλεγγύη του με Κάθε τρόπο στους πρόσφυγες. Όλοι αύριο Σαββάτο 8 Ιούνη στο συλλαλητήριο 11π.μ στα ΕΧΤΡΑ.
Όλοι για έναν και ένας για όλους. Έλληνες και ξένοι εργάτες έχουμε ένα κοινό εχθρό τα μονοπώλια,  τους μηχανισμούς τους και τις κυβερνήσεις τους. Όλοι μαζί θα νικήσουμε.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Λαύριο 7 Ιούνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου