Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΧΥΜΑ ΑΕ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
Μ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ 49-51
Τ.Κ 19500 ΤΗΛ 22920 24384 \ 25328  ΦΑΞ: 22920 24384
 mail: eklgr@otenet.gr          blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΧΥΜΑ ΑΕ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.

Πέρασαν 6 χρονια (26 Ιουλιου 2006) απο το σοβαρό “ατύχημα” στο εργοστάσιο της ΧΥΜΑ ΑΕ. Επειδή κάποιοι στο πέρασμα του χρόνου “ξέχασαν” ή κάνουν ότι ξέχασαν, να τους θυμήσουμε ότι:
·      η ΧΥΜΑ ΑΕ στην προσπάθεια αύξησης των κερδών της λειτουργούσε παράνομα δεκάδες δεξαμενές,
·      ότι η καταστροφή που επέφερε στο περιβάλλον και στον ανθρώπινο οργανισμό με την καταστροφική πυρκαγιά, ίσως να μην αποκαλυπτεί ποτέ ή μετά από χρόνια μάθουμε γιατί πεθάναμε από καρκίνο,
·      ότι παρά τις καταγγελίες της “Ενωσης φίλων περιβάλλοντος Λαυρεωτικης”,για τις παράνομες εγκαταστάσεις, οι κρατικοι μηχανισμοι κάναν τα στραβά μάτια και  “έριχναν” πρόστιμα για γέλια σε παράνομη επέκταση εργοστασιου που διαχειριζόταν επικίνδυνο εμπόρευμα.
Αν και έγιναν πολλές προσπάθειες για την επαναλειτουργία της ΧΥΜΑ βρήκε απέναντί της την αντίδραση όλων μας. Επειδη ακούγεται ότι θα ξαναέρθει για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο δηλώνουμε από τώρα την θέση μας, ότι εργοστάσια που αποδεδειγμένα έχουν εγκληματίσει εις βάρος των εργαζομένων και του περιβάλλοντος, δεν μπορουν να έχουν την ανοχή της κοινωνίας και του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι προσπάθειες που γίνονται από την εταιρεία να εμφανίζεται με άλλη ονομασία δεν της δείνει κανένα άλωθι αντιθέτως αποδεικνύει ότι με δόλιους τρόπους συνεχίζει να “ελίσσεται”  και με κουτοπονηριές να κοροίδευει όπως έκανε και με τις παράνομες εγκαταστάσεις. Επειδη δεν υπάρχει πραγματικός έλεγχος από κρατικό φορέα που να μην είναι διάτριτος (όπως αποδειχτηκε από τα γελία προστιμα) πρέπει εμείς να ελένξουμε την κατάσταση και να μην επιτρέψουμε νέο έγκλημα.  Καλούμε όλο τον λαό να αντιδράσει και τους φορείς να πάρουν θέση. Την ημέρα που θα συζητηθεί το θέμα για επαναλειτουργία της ΧΥΜΑ η παρουσία όλων κρίνεται επιβεβλημένη για να μην περάσει το έγκλημα. Κάποιοι στο όνομα της ανεργίας μας προσφέρουν καρκίνο ως αντάλαγμα τα ψίχουλα και 10 θέσεις εργασίας.  Τα παραδείγματα είναι καθημερινά για το πια πολιτική ακολουθούν οι εταιρείες, δεν πάει καιρός που κάποιοι υπόσχοταν ότι το ΤΖΑΜΠΟ θα πάρει 50 εργαζόμενους και τελικά πείρε 20 με 340 ευρώ και τους μισούς τους απόλησε ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ότι θέλουμε δουλειά με αξιοπρέπεια με δικαιώματα χωρίς να καταστρέφεται το περιβάλλον, κάτι που το σύστημά σας, ο καπιταλισμός δεν μπορεί να προσφέρει. Βέβαια σε καπιταλιστική κοινωνία ζούμε και κάποιες υποχωρήσεις μπορεί να γίνονται, όχι όμως υποχωρήσεις σε  εταιρείες με μαύρο παρελθόν όπως αυτό της ΧΥΜΑ ΑΕ Είναι πρόκληση να ζητούν να ξαναλειτουργήσουν.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Λαύριο 26-7-2012    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου