Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
Μ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ 49-51
Τ.Κ 19500 ΤΗΛ 22920 24384 \ 25328  ΦΑΞ: 22920 24384
 mail: eklgr@otenet.gr          blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ
Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου καταγγέλλει την βάρβαρη επίθεση των δυνάμεων καταστολής με εντολή της τρόικας (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), στους απεργούς χαλυβουργούς που συνεχίζουν τον αγώνα τους εδώ και εννέα μήνες.
 Η δικτατορία του κεφαλαίου μπροστά στην ανάγκη για συνέχιση της κερδοφορίας της- ακόμα και σε συνθήκες κρίσης- πετάει το προσωπείο της αστικής δημοκρατίας και δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Ο Μάνεσης δίνει εντολές, ο πρωθυπουργός και ο μηχανισμός εκτελούν... 
Από την άλλη για να υπάρχει και το απαιτούμενο κλήμα βάζουν τα καλοπληρωμένα σκυλιά της «ενημέρωσης» να κάνουν «πολιτική» εις βάρος των εργατών και να σπιλώνουν των ηρωικό τους αγώνα. Είναι τόσο άθλιοι που ακόμα και το κλείσιμο των δρόμων μπροστά από την Χαλυβουργία από τα ΜΑΤ το χρέωναν στους απεργούς. Ο πρωθυπουργός της χώρας και όλος ο μηχανισμός προπαγανδίζουν ότι «πρέπει να προστατευτεί το δικαίωμα στην εργασία». Τα λένε και δεν τρέπονται, όταν έχουν στείλει 1.500.000 εργάτες στην ανεργία. Σε πια περίπτωση από αυτές των ανέργων ή των 500.000 απλήρωτων εργαζομένων στάλθηκε η αστυνομία να τους λύσει το πρόβλημα; που το κράτος έκανε Κάτι να προστατεύσει τα συμφέροντα των εργατών; Μα το κράτος αυτό είναι, του Μάνεση και Κάθε Μάνεση και σκοπό έχει να υπηρετεί την κερδοφορία τους και να προασπίζεται τα συμφέροντα της τάξης που κατέχει τα μέσα παραγωγής. Εργάτες μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις που θυμίζουν σε εμάς τους Λαυριώτες εποχές ’64 επί Γεωργίου Παπανδρέου και το άγριο ξύλο που έπεσε στους απεργούς του Καρέλα, πρέπει να καταλάβουμε ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο και δεν είναι πρόβλημα της μιας ή της άλλης κυβέρνησης αλλά τάξης εναντίον τάξης. Η ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ           
Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ Αυτή είναι η απάντηση στο αστικό κράτος και τους μηχανισμούς του. Εργάτες, υπάλληλοι, άνεργοι, ξεσηκωθείτε και εκφράστε την ταξική σας αλληλεγγύη με Κάθε τρόπο στους ήρωες της τάξης μας.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 7:30μμ. ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 5:30μ.μ από άγαλμα Μεταλλωρύχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου