Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ


ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΜΑΧΗΣ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Τρίτη 2 Οκτώβρη 7:30 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Λαυρίου (ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7)


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
στις 26 Σεπτέμβρη δώσαμε μια σημαντική απεργιακή μάχη που στόχο είχε να γίνει η απαρχή νέων μεγάλων αγώνων ενάντια στην βαρβαρότητα.  Η επιτυχία της ήρθε μετά από πολύ προσπάθεια. Το μήνυμα της αντίστασης και της ανάτασης του κινήματος προσπαθήσαμε να το φτάσουμε σε πολλούς εργασιακούς χώρους.
Κάναμε συζήτηση σε αρκετούς εργασιακούς χώρους και σε πολλούς από αυτούς πείρε την μορφή γενικής συνέλευσης. Με την κουβέντα που αναπτύχθηκε έσπασε η μοιρολατρία, ο φόβος, το «τίποτα δεν γίνεται» έγινε υπόθεση των ίδιων των εργατών η επιτυχία της απεργίας. Τα σωματεία ανέπτυξαν δράση στους χώρους ευθύνης τους και βοήθησαν στην επιτυχία της απεργίας    
Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου,  πείρε την πρωτοβουλία να συζητήσουμε από κοινού με τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων τα συμπεράσματα από την  απεργιακή μάχη που δώσαμε, ποιες αδυναμίες υπάρχουν που πρέπει να ξεπεραστούν και να δούμε ποια θα είναι η συνέχεια του αγώνα από εδώ και πέρα. Φαίνεται πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει γρήγορα την προσπάθεια ψήφισης των μέτρων που εξαθλιώνουν τους εργάτες τους συνταξιούχους τους μικρούς ΕΒΕ. Πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργατών η οργάνωση ενός ρωμαλέου ταξικού κινήματος που να είναι ικανό να αποτρέψει την βαρβαρότητα και να περάσει στην αντεπίθεση. Εμείς έχουμε την δύναμη. Εμείς παράγουμε τον πλούτο. Εμείς είμαστε η κινητήρια δύναμη της κοινωνίας. Μπορούμε χωρίς αφεντικά. Τα αφεντικά δεν μπορούν χωρίς εμάς. Αποφασισμένοι για το δίκιο μας προχωράμε αταλάντευτα όλοι μαζί με ταξική ενότητα και αλληλεγγύη για την ανατροπή των μνημονίων και των αφεντικών.
Η Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Οκτώβρη 7:30μ.μ στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου (Δανουκαρά 7)
(Στην σύσκεψη καλούνται όλα τα σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου καθώς και το σωματείο εργαζομένων του Δήμου Λαυρεωτικής, το σωματείο συνταξιούχων του ΙΚΑ και οι Εμπορικοί σύλλογοι Λαυρίου, Κερατέας)

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Λαύριο 27 Σεπτέμβρη 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου