Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!!
Πέμπτη 18 Οκτώβρη! ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!
ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΥΣΟΔΕΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!!
Συγκέντρωση Λαύριο Άγαλμα Μεταλλωρύχων 11:00π.μ

Εμείς έχουμε την δύναμη να καταργήσουμε μνημόνια και αφεντικά.
Εργαζόμενε εσύ που σκέφτεσαι τα 25 ευρώ της απεργίας που θα χάσεις, σου θυμίζουμε ότι,  καταργούν τον κατώτερο μισθό, καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις, θέλουν να δουλεύουμε 13 ώρες την ημέρα, καταργούν την Κυριακάτικη Αργία, μας στέλνουν στον μεσαίωνα,  διαλύουν ότι είχε απομείνει. Μην περιμένεις άλλο πάρε θέση στον αγώνα, σε λίγο θα παίρνεις 15 ευρώ, θα δουλεύεις και θα πεινάς.  Βγες έξω, κουνήσου, πέρνα στον δρόμο, μαζί με όλους που αντιστέκονται και αγωνίζονται και για το δικό σου δίκιο. Σκέψου ότι αυτά τα δικαιώματα που σήμερα μας παίρνουν πίσω, κάποιοι άλλοι συνάδελφοί μας δεν έδωσαν μόνο ένα μεροκάματο αλλά ολόκληρη την ζωή τους, έχυσαν το αίμα τους στον δρόμο του αγώνα για να απολαμβάνουμε όλοι μας κάποια δικαιώματα. 
Άνεργε, μην  στέκεσαι απαθής σήκωσε το ανάστημά σου, είσαι ένας από εμάς που κάποιοι έχουν και κάποιοι δεν έχουν μεροκάματο, όμως αγωνιζόμαστε, μην μας κόψουν το επίδομα ανεργίας, έστω αυτό της ξεφτίλας των 360 ευρώ. Δεν μένουμε εκεί απαιτούμε να παίρνουμε όλοι επίδομα ανεργίας, όσο διαρκεί η ανεργία, και το ύψος να καλύπτει τις ανάγκες μας. Να έχουμε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να παγώσουν όλα τα δάνεια για τους άνεργους, να απαγορευτεί η διακοπή παροχής ρεύματος, νερού και τηλεφώνου. Καμία αύξηση του ορίου  ενσήμων που χρειάζεται για να βγούμε στην σύνταξη. Αυτοί μας στέλνουν στην ανεργία, με τις πολιτικές τους και την κρίση των αφεντικών τους αυτοί να πληρώσουν την ανεργία της εργατικής τάξης, που την ξεζουμίζουν και την πετάνε όποτε δεν τους χρειάζεται σαν στημένη λεμονόκουπα. Μα εμείς ξέρουμε ότι εμείς είμαστε η κινητήρια δύναμη, εμείς είμαστε οι παραγωγοί όλου του πλούτου που υπάρχει, ήρθε ο καιρός τα μονοπώλια και τους υπηρέτες τους να τους στείλουμε εκεί που ανήκουν όλα τα παράσιτα, στα απόβλητα της κοινωνίας.    Ο λαός δεν χρωστάει σε κανέναν του χρωστάνε τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους.
Μην μπερδεύεστε από τους ανταγωνισμούς μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κέντρων, που αλληλοτρώγονται και άλλοι στηρίζουν την ευρωένωση και το ευρώ και άλλοι την δραχμή και το δολάριο. Ένα είναι αυτό που τους ενώνει και αυτό που έχουν ως κύριο στόχο, το χτύπημα των εργατών, των λαϊκών στρωμάτων, σε αυτό υπάρχει πλήρη σύμπνοια μεταξύ των λύκων.
Καμία θυσία για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων.
Κανένας να μην ξεγελαστεί! Τα μέτρα δεν έχουν σχέση με το χρέος και τα ελλείμματα, ούτε είναι για το καλό της χώρας μας. Το χρέος δε δημιουργήθηκε από την ευημερία του λαού. Το έλλειμμα στα δημόσια ταμεία και στις τσέπες των λαϊκών νοικοκυριών βρίσκεται στην άλλη όχθη, στα τεράστια κέρδη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, της μεγαλοεργοδοσίας, των μονοπολιακών ομίλων.
Δεν υπάρχει εθνικό συμφέρον, εθνικοί στόχοι και εθνικές θυσίες. Η Ελλάδα ως χώρα είναι μία, αλλά δεν έχουμε όλοι τα ίδια συμφέροντα! Τα νέα βάρβαρα μέτρα, όπως και τα προηγούμενα, δεν είναι άσχημα για όλους. Τα μονοπώλια, οι βιομήχανοι και οι μεγαλοεργοδότες τα αναζητούσαν χρόνια και είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι των μέτρων που μας εξαθλιώνουν. Αυτοί έφεραν τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις για να στηρίξουν την κερδοφορία τους. Αυτούς υπηρετεί η νέα κυβέρνηση και οι σύμμαχοι της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα αρπαχτικά αυτά δεν είναι η πατρίδα. Πατρίδα είμαστε εμείς που δημιουργούμε όλο τον πλούτο και όχι μια χούφτα παράσιτα που τον κλέβουν.
ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟΥ
Απαιτούμε την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων, την έξοδο της χώρας μας από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη διαγραφή του χρέους.
Αγωνιζόμαστε για μια ανάπτυξη που κριτήριο της δεν θα είναι το κέρδος, αλλά οι ανάγκες μας για δουλειά μόνιμη και σταθερή για όλους, με αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις, ανάπαυση, δωρεάν μόρφωση για τα παιδιά μας, εξασφαλισμένη δωρεάν φροντίδα Υγείας για τις οικογένειές μας, ξεκούραση κι ασφάλεια για το μέλλον. Ανάπτυξη και παραγωγή προς όφελος του λαού και όχι των μονοπωλιακών ομίλων.
Δεν είναι παντοδύναμοι, δεν είναι πανίσχυροι.
Εμείς είμαστε πιο πολλοί, είμαστε η πλειοψηφία που υποφέρει.
Έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας
Με καθημερινή δράση και συζήτηση μέσα στα εργοστάσια και στους τόπους δουλειάς, στα σωματεία, στις γενικές συνελεύσεις, στις γειτονιές να οργανώσουμε σχεδιασμένα την επιτυχία της απεργίας. Οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, σε Ομοσπονδίες και Εργατικά κέντρα, ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να υπηρετήσουν αυτόν τον αγώνα. Βρίσκονται απέναντι. Αποτελούν μια οργανωμένη γραφειοκρατία με στενούς δεσμούς με την εργοδοσία και το κράτος. Απαιτείται γραμμή πάλης που θα συγκρούεται με τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, που σέρνει συνεχώς στα τραπέζια του κοινωνικού διαλόγου τους εργαζόμενους. Να δυναμώσουμε τα σωματεία, να γίνουν κάστρα αντίστασης απέναντι σε κάθε εργοδότη και στην τάξη τους. Να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Καμία ανοχή, καμία καθυστέρηση. Ο λαός πρέπει να απαντήσει αγωνιστικά, μαχητικά, να αποκρούσει τους εκβιασμούς, να ξεπεράσει την τρομοκρατία. Να δοθεί αγωνιστική απάντηση παντού, σε κάθε εργοστάσιο και χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε λαϊκή γειτονιά. Να αποτρέψουμε την ψήφιση και την υλοποίηση των νέων βάρβαρων μέτρων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ
ΑΓΑΛΜΑ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ 11π.μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου