Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ


ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

Συνάδελφοι, γονείς και μαθητές,
Η κατάσταση, είναι πλέον δραματική με την μεταφορά των παιδιών μας από και προς το σχολείο τους και ΑΜΕΣΑ το κράτος πρέπει να δώσει λύσεις, Oυσιαστικά στερεί από τα παιδιά μας το ίδιο το δικαίωμα στην μόρφωση, στην παιδεία. Ζούμε σε μια περιοχή που κυριαρχούν οι μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις. Ζούμε σε μια περιοχή όπου δεν υπάρχουν καν ασφαλείς δρόμοι και πεζοδρόμια. Ζούμε σε μια περιοχή που δεν υπάρχει ικανοποιητικό δίκτυο δημόσιας συγκοινωνίας. 
Κι όμως το κράτος στερεί ακόμα και αυτήν την  προβληματική μεταφορά που σήμερα υπάρχει, καθώς δεν πληρώνει τους ιδιοκτήτες  των πούλμαν, με αποτέλεσμα και αυτοί να διακόψουν τα δρομολόγια που μέχρι πριν  λίγες ημέρες εκτελούσαν. Την ίδια στιγμή η μεταφορά με τα ΚΤΕΛ είναι πανάκριβη .
Αυτά είναι μερικά από τα αποτελέσματα του «Καλλικράτη» της «αποκέντρωσης» και της πολιτικής που βλέπει την παιδεία ως εμπόρευμα και όχι ως κοινωνικό αγαθό. Στις πλάτες των γονιών και των παιδιών παίζεται ένα παιχνίδι εντυπώσεων μεταξύ κυβέρνησης και τοπικής διοίκησης. Οι περιφερειακές και τοπικές διοικήσεις είναι συνένοχες για την σημερινή κατάσταση, γιατί χρόνια πιέζαν να πάρουν μια σειρά αρμοδιότητες του κράτους και συνέβαλλαν στην τελική διαμόρφωση του πλαισίου του Καλλικράτη. Όλο το προηγούμενο διάστημα  έχουν συνδράμει στην εφαρμογή της αντιλαϊκής και αντιεκπαιδευτικής  πολιτικής. Κάθε χρόνο μας χορταίνουν υποσχέσεις ότι θα λυθεί το πρόβλημα.     
το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, συμπαραστέκεται και είναι αλληλέγγυο στον αγώνα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Μαθητών Ανατολικής Αττικής η οποία προχωράει σε κινητοποιήσεις την Τρίτη 9 Οκτωβρίου απαιτώντας ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Η Ομοσπονδία γονέων όπως και το Εργατικό Κέντρο, καλεί τους συλλόγους γονέων να πάρουν αποφάσεις, μαζί με τους μαθητές ώστε την Τρίτη τα σχολεία να κλείσουν και να γίνουν συγκεντρώσεις στα δημαρχεία της Κάθε περιοχής.
Απαιτούμε:
·      Να συνεχιστεί η δωρεάν μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία τους, με ευθύνη του κράτους.
·      Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών όλη την ημέρα με τα Μ.Μ.Μ
·      Να καταργηθεί το όριο των χιλιομετρικών αποστάσεων
·      Να δοθούν οι όφειλες προς τους μεταφορείς
·      Όχι στον Καλλικράτη και την «αποκέντρωση» της παιδείας.
Φυσικά αυτά τα μέτρα αποτελούν ημίμετρα για την άμεση λύση του προβλήματος της μεταφοράς. Το σημερινό ανεπαρκές και επικίνδυνο σύστημα πρέπει να δώσει τη θέση του σε ένα ενιαίο κρατικό φορέα για αποκλειστικό δημόσιο , δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς μαθητών στα σχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα και ασφαλή μέσα μετακίνησης, εξειδικευμένους μόνιμους οδηγούς και συνοδούς και απευθείας κρατική χρηματοδότηση 
Η πρόσβαση στην εκπαίδευση είναι λαϊκό δικαίωμα που πρέπει να παρέχεται δωρεάν από το κράτος σε όλα τα παιδιά. Δεν ξεχωρίζουμε τα παιδιά σε κατοίκους πλουσίων ή φτωχών περιοχών, μικρών ή μεγάλων Δήμων, σε μαθητές μουσικών ή ιδικών σχολείων. Γι αυτό σε Κάθε περίπτωση και με Κάθε αφορμή Κάνουνε σαφές ότι οι γονείς απαιτούμε αποκλειστικά δημόσια- ενιαία- και δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου