Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ

Σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Λαυρίου την Κυριακή 7 μ.μ καλούν τε να συμμετέχουν:
·      Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής
·      Ο εμποροεπαγγελματικός σύλλογος «Ο ΕΡΜΗΣ»
·      Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Κερατέας
·      Εργαζόμενοι του κλάδου και επαγγελματίες 
Συνάδελφοι εργαζόμενοι, σύμμαχοι, επαγγελματοβιοτέχνες, όπως καλά γνωρίζεται η κυβέρνηση πείρε απόφαση να κατάργηση την κυριακάτικη αργία. Αυτή η απόφαση συνεπικουρούμενη με τα σπαστά οράρια, την εκ, περιτροπής εργασία,  ωρομίσθιο, τον ενεργό και ανενεργό χρόνο κ.λ.π θα έχει άμεσες συνέπειες στην ζωή των εργαζομένων με την πλήρη εξαθλίωσή τους, με την ζημιά στην υγεία τους και την διάλυση της οικογένειάς τους.
Φυσικά από αυτή την λαίλαπα δεν θα μείνουν όρθιοι και οι μικρομάγαζατορες που έχουν ήδη δεχτεί καίριο χτύπημα από την ανάπτυξη των πολυκαταστημάτων στην περιοχή, από την παρατεταμένη ανεργία και την αφραγκία του εργατόκοσμου. Η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι τελειωτικό κτύπημα για όλους τους επαγγελματίες. Το μόνο που θα αυξήσουν αν παραμείνουν ανοιχτοί και τις Κυριακές είναι τα λειτουργικά τους έξοδα, μιας και το πρόβλημα δεν είναι ο χρόνος για να αγοράσουμε προϊόντα, αλλά το ότι  έχουμε μείνει πανί με πανί.   
Συνάδελφοι, εργαζόμενοι και σύμμαχοι επαγγελματίες, στις επιδιώξεις των μονοπωλίων να μας Κάνουν φτηνούς εργαζόμενους και τους επαγγελματίες άνεργους, μια είναι η απάντηση, οργανωμένος αγώνας της κοινωνικής συμμαχίας. Εργάτες και επαγγελματίες από κοινού να παλέψουμε για:
- Όχι στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, νομοθετική κατοχύρωσή της.
- Ωράριο εθνικό, υποχρεωτικό για όλους.
- Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
- Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
- Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ 7μ.μ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Λαύριο 13-12-2012
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου