Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του Λαυρίου “Ο ΕΡΜΗΣ”,  και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικης, συντονίζουμε τις φωνές μας ενάντια στην νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας. Η συγκεκριμένη προσπάθεια εξυπηρετεί μόνο τα μεγάλα πολυκαταστήματα που καραδοκούν να συντρίψουν όσους μικρομεσαίους έχουν απομείνει, ενώ οι εργαζόμενοι που θα είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν και τις Κυριακές θα «πληρώνονται» στην καλύτερη περίπτωση με ρεπό ή και καθόλου για το «καλό της επιχείρησης» ήδη τέτοια περιστατικά έχουν πληθύνει το τελευταίο διάστημα και στην περιοχή μας.
Όσοι επαγγελματίες μπουν στην διαδικασία να ανοίγουν και τις Κυριακές το μόνο που θα καταφέρουν, θα είναι να αυξήσουν τα λειτουργικά τους έξοδα. Το πρόβλημα δεν είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν βρίσκουν χρόνο να ψωνίσουν, αλλά ότι δεν έχουν δουλειά και όσοι έχουν κακοπληρώνονται, με μισθούς πείνας  ή οι σχέσεις εργασίας είναι ελαστικές (4ωρα, 6ωρα εκ’ περιτροπής κ.λ.π), χωρίς να μπορούν να συντηρήσουν την οικογένειά τους.
Στο δόλωμα, που έβαλε η κυβέρνηση να ανοίγουν μαγαζιά μέχρι 250 τ,μ δεν μπορούμε να τσιμπήσουμε, γιατί ο Κάθε μονοπωλιακός όμιλος θα μπορεί να μιλήσει για «αθέμιτο ανταγωνισμό» και άλλα τέτοια, και θα ανοίγει με εργάτες -σκλάβους των 300 ευρώ. Οι Νόμοι τους άλλωστε εφαρμόζονται κατά το πόσο συμφέρει τα μεγάλα συμφέροντα. Εδώ στο Λαύριο είναι το ΤΖΑΜΠΟ που δουλεύει παρά  την δικαστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επαναφορά της χρήσης γης σε ΒΙΠΑ-ΒΙΟΠΑ        
Ο αφανισμός των μικρομεσαίων και ο στραγγαλισμός των εργαζομένων, γενικά της λαϊκής οικογένειας ολοκληρώνεται με το νέο φορολογικό έκτρωμα που έρχεται να ισοπεδώσει τα πάντα. Με την κατάργηση των  αφορολόγητων ορίων, με την φορολόγηση από το πρώτο ευρώ εργαζομένων και  επαγγελματιών, με την πολιτική χαρατσώματος με ένα κάρο φόρους,  το μόνο που θα πετύχει η κυβέρνηση είναι να μεγαλώσει την εξαθλίωση σε πλατιά λαϊκά στρώματα.   
Εμείς οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες της Λαυρεωτικής, καταγγέλλουμε την φιλομονοπωλιακή πολιτική της Κυβέρνησης και απαιτούμε:
·      ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ
·      ΚΑΤΩ ΟΙ ΦΟΡΟΙ
·      ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
·      ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
·      ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΟΙ ΕΜΜΕΣΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΤΑ ΕΙΔΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ
·      ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΕ 45% ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ.
·      ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
ΛΑΥΡΙΟ 16-12-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου