Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΧΤΡΑ


ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΕΡΓΩΝ ΕΧΤΡΑ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι, καταναλωτές, στις 27 Ιούλη στην γενική μας συνέλευση, κάναμε έναν απολογισμό του μέχρι τώρα αγώνα μας για την επαναπρόσληψη της συναδέλφου μας.
Έχοντας αποκτήσει μια τεράστια εμπειρία από αυτόν τον αγώνα, μπορούμε να πούμε ότι είμαστε νικητές!! Καταφέραμε να σπάσουμε τον φόβο που είχαμε όλοι να πούμε στην εργοδοσία, ως εδώ!! Γίναμε όλοι απεργοί γιατί βάλαμε τον εαυτό μας στην θέση της απολυόμενης και είπαμε δεν γυρνάμε χωρίς την συνάδελφο στην εργασία. Κάναμε προσπάθειες με εξορμήσεις στα άλλα καταστήματα των ΕΧΤΡΑ για να γενικευτεί ο αγώνας. Μάθαμε ότι για να νικήσουμε χρειάζεται κλιμάκωση, να γίνουν όλα τα μαγαζιά κάστρα του αγώνα. Μόνο έτσι θα έκανε πίσω η εργοδοσία. Κάναμε παρεμβάσεις στο επιχειρησιακό σωματείο που είχε προσωρινή διοίκηση και προσπαθήσαμε να γίνει κτήμα όλων των εργαζομένων των ΕΧΤΡΑ και όχι μαγαζάκι της εργοδοσίας. Μάθαμε ότι ο αγώνας για να φτάσει στον στόχο του χρειάζεται οργάνωση, ικανούς, πρωτοπόρους εργάτες που θα είναι σε σύγκρουση με την εργοδοσία και δεν θα κοιτάνε το προσωπικό τους συμφέρον, δεν θα είναι ρουφιάνοι.
Ο αγώνας μας κρίθηκε στο γεγονός ότι το κίνημα είναι πίσω από τις ανάγκες. Αν ήμασταν όλοι μια γροθιά, αν όλοι οι εργάτες της χώρας μας απάνταγαν όπως εμείς στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών, δεν θα πληρώναμε εμείς την κρίση τους.
Την προηγούμενη εβδομάδα τα αστικά δικαστήρια με απόφαση εξπρές έβγαλαν τον δίκαιο αγώνα μας παράνομο. Ήταν αναμενόμενο και ξέραμε ότι κάποια στιγμή θα γινόταν και αυτό. Άλλωστε ποιος αγώνας δικαιώθηκε στα δικαστήρια; κανένας, όλοι οι αγώνες των εργαζομένων βγαίνουν παράνομοι. Έτσι είναι, οι κυβερνήσεις και τα δικαστήρια υπηρετούν τα αφεντικά τους!!. Δεν πτοηθήκαμε όμως, είπαμε συνεχίζουμε για την επαναπρόσληψη και ενάντια στην ποινικοποίηση του αγώνα μας.
Σε αυτό τον αγώνα μάθαμε ποιοι είναι η φίλοι μας και ποιοι οι εχθροί μας. Ευχαριστούμε το ταξικό Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής και το ταξικό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, που στήριξαν από την πρώτη στιγμή τον αγώνα μας.
Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου των ΕΧΤΡΑ η οποία είχε την υποχρέωση να στηρίξει τον αγώνα μας, μετά την απόφαση του δικαστηρίου και δεν το έπραξε. Αυτά τα σωματεία λέγονται εργοδοτικά!!.
Η εργοδοσία συνέχισε μέχρι τέλους να είναι αδιάλλακτη. Προχώρησε σε προσπάθεια να σπάσει την απεργία με απεργοσπάστες-μεταφερόμενους εργαζόμενους από άλλα μαγαζιά. Έβαλε σεκιούριτι στην πόρτα δίπλα στους απεργούς. Ποινικοποίησε τον αγώνα με προσφυγή της στα δικαστήρια.
Δηλώνουμε σε όλη την εργατική τάξη ότι ο αγώνας μας συνεχίζεται και με άλλες μορφές πάλης. Προς το παρόν αναστέλλουμε τον απεργιακό αγώνα. Πιστεύουμε ότι οι εξελίξεις στον κλάδο του εμπορίου είναι ραγδαίες και οι συγχωνεύσεις, οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών θα είναι γενικευμένες, οπότε χρειάζεται συνολική αντιμετώπιση της επίθεσης.
Είμαστε υπερήφανοι για τον αγώνα μας.
Είμαστε νικητές!! Συνεχίζουμε. Καλούς Αγώνες!!


Η Απεργιακή Επιτροπή
των ΕΧΤRΑ Λαυρίου
27 Ιούλη 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου