Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Β΄ΕΦΟΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 6-10-2014
Αριθ. Πρωτ. 89
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Β ΕΠΚΑ.
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ


Τον δρόμο της ανεργίας καλείται να ακολουθήσει ξανά συνάδελφος, μετά από λίγες ημέρες εργασίας που πραγματοποίησε σε σκάμμα (αρχαιολογική ανασκαφή και επίβλεψη) στην περιοχή της Παιανίας. Ο συνάδελφος Αποστόλης Χρισανθακόπουλος πατέρας 4 παιδιών, έχοντας κάνει αίτηση μέσω ΑΣΕΠ προσελήφθη με σύμβαση ορισμένου χρόνου (για 12 μήνες) στο συγκεκριμένο έργο πριν ένα μήνα.  Ο συνάδελφος χρειάστηκε να πάρει κάποιες μέρες αναρρωτική άδεια για σοβαρό πρόβλημα που του παρουσιάστηκε. Στην επιστροφή του στην εργασία του,
8/9 , ενώ έδωσε χαρτί γιατρού που έκανε λόγο για μη βαριά χειρωνακτική απασχόληση για ένα χρονικό διάστημα, του έγινε  έγγραφη επίπληξη, ενώ μετά από κάποιες ημέρες και την περιπλάνησή του σε διάφορες εργασίες, τον ειδοποίησαν ότι έχει να παραλάβει ένα φάκελο από τα γραφεία της Β ΕΠΚΑ Πήγε και παράλαβε τον φάκελο ο οποίος περιείχε την απόλυσή του. Έτσι απλά, ως αρμόζει σε εργοδότες που πεινούν αίμα, η Β εφορία απόλυσε τον συνάδελφο. Θεωρούμε την απόλυση ΑΚΥΡΗ και δεν μπορεί να περάσει!! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες με τα σωματεία που εμπλέκονται  για να αναγκάσουμε την εργοδοσία να πάρει πίσω την ΑΚΥΡΗ απόλυση! Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που υλοποιείται με αυταρχισμό και αναλγησία απέναντι σε έναν συνάδελφο με προβλήματα υγείας και πολύτεκνο. Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό, αυτή είναι η στάση τους απέναντι στους εργαζόμενους. Χρειάζεται μαζική απάντηση, με οργάνωση όλων στα σωματεία, σε σύγκρουση με αυτή την πολιτική σε ταξική κατεύθυνση.     

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου