Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
ΛΑΥΡΙΟ 11-10-15

ΚΑΛΕΣΜΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Καλούμε τα σωματεία των εργαζομένων, των επαγγελματιών, τους προσφυγικούς και άλλους συλλόγους, όλο το λαό της περιοχής να εκφράσει με κάθε μέσο και κάθε τρόπο την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες και μετανάστες που κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν τις χώρες τους εξ αιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και εισέρχονται στην χώρα μας αναζητώντας διέξοδο στις Ευρωπαϊκές χώρες.

    Το Λαύριο είναι πόλη προσφύγων και μεταναστών, είναι πόλη εργατών που την δημιούργησαν μοχθώντας μέσα από τους κοινωνικούς αγώνες με όπλο την αλληλεγγύη. Μεγάλοι σταθμοί στην ιστορία του εργατικού κινήματος της πόλης ήταν μακροχρόνιοι και νικηφόροι γιατί είχαν την στήριξη και την  αλληλεγγύη των εργατών όλης της χώρας αλλά και μεγάλη διεθνιστική αλληλεγγύη από πολλά μέρη του κόσμου. Το ’90 η πόλη για άλλη μια φορά έγινε ο δέκτης αλληλεγγύης μετά το μαζικό κλείσιμο των εργοστασίων.

    Ανταποδώσαμε όσο μπορούσαμε σε άλλους εργαζόμενους και λαούς. Στην Σερβία κατά την διάρκεια των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ το ’99 τα φορτηγά της ανθρωπιστικής βοήθειας από το Λαύριο ήταν αυτά που έφτασαν πρώτα στην Σερβία. Δεν υπάρχει αγώνας κοινωνικός που να μην έχει εκφραστεί η στήριξη  από τα σωματεία και συλλόγους του Λαυρίου.  Στα χρόνια της κρίσης έχει αναπτυχθεί πολύπλευρη  αλληλεγγύη σε άνεργους.

    Δεν πρέπει να αφήσουμε τον ρατσισμό και τον φασισμό να αναπτυχθεί στην κοινωνία της πόλης, είναι ξένα ιδεολογήματα τα οποία βρίσκουν έδαφος σε ανθρώπους ευάλωτους, χωρίς εμπειρίες από κοινωνικούς αγώνες, με διαστρεβλωμένη άποψη για το τι φταίει για την φτώχεια την ανεργία, την προσφυγιά. Τους καλούμε να ψάξουν να βρουν την αιτία όλων των δεινών που δημιουργούνται για το κέρδος μονοπωλιακών ομίλων, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Η χώρα μας με την ενεργή συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, είναι μόνιμος θύτης των λαών και από αυτήν την συμμετοχή εξυπηρετούνται πολυποίκιλα τα εγχώρια μονοπώλια. (π.χ συμβόλαια ελληνικών κατασκευαστικών ομίλων στο ΙΡΑΚ, επενδύσεις του ελληνικού κεφαλαίου στις διαλυμένες χώρες όπως η ανάπτυξη του χρηματιστικού κεφαλαίου στα Βαλκάνια μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση και καρατόμηση τους σε προτεκτοράτα κλπ)
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αυτή την τακτική που ακολουθεί, της ενδυνάμωσης των σχέσεων με τις λυκοσυμμαχίες –ΝΑΤΟ, ΕΕ- και τις προτάσεις της για νέα βάση του ΝΑΤΟ στην Κάρπαθο, αλλά και την ενίσχυση των σχέσεων της με τον αρχιτρομοκράτη των λαών το Ισραήλ, είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης. Τα κροκοδείλια δάκρυα κυβερνητικών παραγόντων για τους πρόσφυγες, μας θυμίζουν το ρητό, ψωμί στον κλέφτη και χαμπέρι στον χωροφύλακα.
Καλούμε όλους να συνδράμουν από το υστέρημά τους σε είδη πρώτης ανάγκης για τον βαρύ χειμώνα που περιμένει χιλιάδες ψυχές.
Καλούμε επίσης τον λαό μέσα από τους κοινωνικούς φορείς να αγωνιστεί και να απαιτήσει το σταμάτημα των επεμβάσεων των πολέμων, να σταματήσει η χώρα μας να γίνεται ορμητήριο κατά άλλων λαών.
Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αφήνει το προσφυγικό στην τύχη του και μόνο στην αλληλεγγύη της κοινωνίας.  Να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε οι πρόσφυγες να έχουν τόσο τα σωστά καταλύματα, την ιατρική φροντίδα, όσο και την ασφαλή μεταφορά τους στα σύνορα αποκλείοντας τους επιτήδειους νόμιμους ή παράνομους δουλέμπορους.   
Να καταργηθούν η συνθήκη «Σένγκεν» και «Δουβλίνο» που δημιουργούν τεχνικά τοίχοι στους πρόσφυγες. Να Σταματήσει η στρατιωτικοποίηση των συνόρων, ώστε να διευκολυνθούν οι πρόσφυγες  και να φτάσουν απρόσκοπτα και με ασφάλεια στις   χώρες προορισμού τους.
Να μην γίνεται διαλογή των προσφύγων ανάλογα τις επιθυμίες των μονοπωλίων της κάθε χώρας, αλλά να πάνε όλοι εκεί που επιθυμούν 

Τα είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνονται καθημερινά Δεύτερα με Παρασκευή  από της 9π.μ έως την 1μμ στο Εργατικό Κέντρο Λαυρίου.

ΤΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ:

Τρόφιμα μακράς διάρκειας. (λάδια, όσπρια, ζυμαρικά, κονσέρβες)
Κουβέρτες
Παπούτσια
Μπεμπιλινο
Κατωσέντονα
Φάρμακα που συντηρούνται έκτος ψυγείου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου