Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣΣυνδικαλιστικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες από την Ελλάδα καλούν τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους σε μαζική κινητοποίηση και δράση για την έκφραση αλληλεγγύης καιστήριξης των μεταναστών και των προσφύγων.
Πρόκειται για τιςΣυνδικαλιστικές Οργανώσεις:OCSMS - Τσεχίας, USB - Ιταλίας, Συνδικάτο Μεταναστών Εργατών - Ρωσίας, Left Bloc - Αυστρίας, Ομοσπονδία Μεταφορών FECTRANS - Πορτογαλίας, Νεολαία Συνδικαλιστικής Οργάνωσης 3F - Δανίας, Intersindical Valenciana - Βαλένθια Ισπανίας, CIG - Γαλικίας Ισπανίας, Συνδικαλιστική Ομοσπονδία - Λουγκάνσκ, SEKO Klubb 111 - Σουηδία, Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Συρίας, Workers’ House - Ιράν, Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών - Αίγυπτου, FWCU - Ιράκ, Γενική Συνομοσπονδία - CONEP, Νεπάλ.
Τα Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα: Αγρινίου, Άρτας, Δωδεκανήσων, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Λάρισας, Λαυρίου, Λευκάδας - Βόνιτσας, Νάουσας, Λέσβου, Πειραιά, Σάμου και Φωκίδας.
Οι Ομοσπονδίες: Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος, Μισθωτών Τύπου και Χάρτου Ελλάδος, Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδος, Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, Εργατοϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών, Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ), Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας, Συνταξιούχων Ελλάδος (ΙΚΑ-ΕΤΜ).
Στο κάλεσμά τους αναφέρουν:
«Εμείς, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που βιώνουμε καθημερινά τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες, παίρνουμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε σε μαζική κινητοποίηση και δράση τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους για την έκφραση αλληλεγγύης και στήριξης των μεταναστών και των προσφύγων.
Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους από τη δολοφονική μηχανή των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και τους πολέμους που προκάλεσε σε Συρία, Ουκρανία, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική. Οργανώνουν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, υπονομεύουν και εμποδίζουν το δικαίωμα των λαών να αποφασίζουν μόνοι τους για το παρόν και το μέλλον τους, εξωθούν στη μετανάστευση και την προσφυγιά εκατομμύρια ανθρώπους, αποβλέποντας στον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς.
Προσπαθώντας να ξεφύγουν από τις βόμβες που τους σκοτώνουν στις πατρίδες, έρχονται αντιμέτωποι με την καταστολή της ΕΕ που τους πνίγει στη Μεσόγειο. Η υποκρισία της ΕΕ και των κυβερνήσεων των κρατών - μελών της αποδεικνύεται από τις Συνόδους Κορυφής, όπου παρά τα κροκοδείλια δάκρυα αποφασίστηκε:
  • Αύξηση της καταστολής εναντίον των προσφύγων, που θα οδηγήσει και σε κλιμάκωση της καταστολής ενάντια στο λαϊκό κίνημα.
  • Εγκλωβισμός ενός μεγάλου αριθμού τους σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία κλπ. παρά τη θέλησή τους.
  • Ενδυνάμωση της ΦΡΟΝΤΕΞ.
Αυτή η κατεύθυνση οδηγεί σε αύξηση των νεκρών μεταναστών στα σύνορα της ΕΕ. Όξυνση του προβλήματος στέγασης και διαβίωσης των μεταναστών στις χώρες υποδοχής.
Για τους λίγους που θα καταφέρουν να επιζήσουν και να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό, ετοιμάζεται η υπερεκμετάλλευσή τους ως πάμφθηνο ευέλικτο εργατικό δυναμικό που θα προσφέρει νέα κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και ως βαλβίδα πίεσης για την υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.
Αυτές οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων των κρατών-μελών της θα λειτουργήσουν ως άλλοθι στη δράση φασιστικών και ναζιστικών οργανώσεων, όπως η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα, Λέγκα του Βορρά στην Ιταλία, ΠΕΓΙΔΑ στη Γερμανία κ.α.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα εργατικά κέντρα των νησιών που υποδεχόμαστε καθημερινά χιλιάδες ξεριζωμένους, πρόσφυγες, τους εκφράζουμε για ακόμη μια φορά τη σταθερή μας Αλληλεγγύη. Από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε στα λιμάνια, στους προσφυγικούς καταυλισμούς, όπου υπήρχε δυνατότητα να παρέμβουμε και να βοηθήσουμε. ‘Όμως, η συνέχιση και όξυνση της αντιπροσφυγικής πολιτικής της ΕΕ, καθώς και η συνέχιση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων θα οδηγήσουν σε κλιμάκωση του προβλήματος.
Σε αυτήν την κατεύθυνση παίρνουμε πρωτοβουλία για το συντονισμό της δράσης των συνδικαλιστικών οργανώσεων της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους που από τη μια δολοφονούν λαούς, από την άλλη ξεριζώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από τις εστίες τους.
Καλούμε σε μαζική αγωνιστική δράση των συνδικαλιστικών οργανώσεων κάθε χώρας, ενάντια στις κυβερνήσεις και τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν το αιματοκύλισμα των λαών. Ενάντια σε κυβερνήσεις, όπως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, που παίρνουν μέρος στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στηρίζουν το ΝΑΤΟ και το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.
Καλούμε σε αγώνα ενάντια στις αντι-προσφυγικές πολιτικές της ΕΕ που δίνουν πάτημα στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, υπέρ ενός κινήματος Αλληλεγγύης που θα δώσει χέρι βοηθείας στους πρόσφυγες, στον κοινό μας αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την εκμετάλλευση.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που υπογράφουμε αυτήν τη διακήρυξη απαιτούμε:
  • Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ.
  • Καμία συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.
  • Κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, της Σένγκεν, του Frontex και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ.
  • Όχι σε νέα μέτρα της ΕΕ για καταστολή στα σύνορα.
  • Απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά και τα σημεία εισόδου στις χώρες τελικού προορισμού τους.
  • Ενίσχυση του προσωπικού και των υποδομών που σχετίζονται με τη διάσωση, καταγραφή - ταυτοποίηση, στέγαση - σίτιση - περίθαλψη και ασφαλή μεταφορά από τα νησιά στα σημεία εξόδου από τη χώρα.
  • Δημιουργία αξιοπρεπών κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου