Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

       Την Κυριακή 21 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε το ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εμποροϋπάλληλων Αθήνας με θέμα ¨οι εξελίξεις στο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ – σχέδιο δράσης¨. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής, εργαζόμενοι από καταστήματα, τα κλαδικά σωματεία Αττικής εμποροϋπάλληλων  και τα   κλαδικά που  δρουν στο όμιλο του ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ. 
Σκοπός της συνεδρίασης ήταν να αποκτήσουμε όλοι μας εικόνα για τις εξελίξεις στον όμιλο, να ανταλλάξουμε γνώμες και να αποφασίσουμε τα επόμενα  μας βήματα για τη προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων μέσα στην επιχείρηση και γενικότερα.
  Μετά την ολοκλήρωση της εισήγησης έγινε πλούσια συζήτηση, αναπτύχθηκε  έντονος προβληματισμός για τις εξελίξεις και εκφράστηκε η ανάγκη :

·       Να υπάρξει ετοιμότητα και επαγρύπνηση.
·       Οργανωμένη και συλλογική απάντηση των εργαζομένων από κοινού με τα κλαδικά τους σωματεία απέναντι στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας. 
·       Να πυκνώσουν οι γραμμές των κλαδικών σωματείων και ανέβει η οργάνωση των συναδέλφων στα σωματεία.
·        Να οργανωθεί καλύτερα η  ενημέρωση και η συζήτηση σε κάθε κατάστημα έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ενιαία  στάση όλων των εργαζομένων.
Ομόφωνη απόφαση του ανοιχτού Διοικητικού Συμβουλίου είναι  η πραγματοποίηση 2ωρης στάσης εργασίας την Τετάρτη 9 Μαρτίου, 8.00π.μ. – 10.00π.μ. Με αιτήματα:

·      Να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις, κανένας εργαζόμενος να μην χάσει τη δουλειά του.

·      Καμία μείωση  μισθών.

·      Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις μισθών.

·      Η κυβέρνηση να πάρει όλη την ευθύνη και να δεσμευτεί για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων 13.000 εργαζομένων που απασχολεί η επιχείρηση και των οικογενειών τους.


Να σημειώσουμε ότι την Πέμπτη 25/2/2016  το σούπερ μάρκετ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, στην Ανάβυσσο, προέβη σε απόλυση μιας συναδέλφισσάς μας.
 Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Λαυρεωτικής καταγγέλλει την ενέργεια της εταιρίας  πού έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά απολύσεων και καλλιέργειας του φόβου και της τρομοκρατίας προς τους εργαζόμενους σε διάφορες επιχειρήσεις του εμπορίου και όχι μόνο και σε συνεδρίασή του την Παρασκευή 26 Φλεβάρη αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας, σύμφωνα με την απόφαση που πάρθηκε από το ανοικτό ΔΣ των κλαδικών σωματείων
Καλούμε  τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, γιατί μόνο με ισχυρά ταξικά σωματεία μπορούν να σταματήσουν τέτοιες ενέργειες της εργοδοσίας.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ                                                                                                                                     Λαύριο 26-2-16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου