Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 28/3/2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
«ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ»

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων για την μεγάλη πορεία Πάτρα-Αθήνα ενάντια στην Ανεργία. Η πόλη μας έχει στενάξει διαχρονικά από την ανεργία, έχει γίνει δέκτης αλληλεγγύης αλλά και έχει δείξει δήγματα γραφής στην αλληλεγγύη προς τους άνεργους της χώρας μας.
Ιστορικά να αναφέρουμε ότι το 1929 μέσα στις συνθήκες κρίσης στην Αγγλία ξεκίνησαν οι άνεργοι από όλα τα βιομηχανικά κέντρα της Αγγλίας με προορισμό το Λονδίνο όπου τα εργατικά σωματεία είχαν ετοιμάσει διαδηλώσεις υποδοχής των ανέργων, έμειναν στην ιστορία ως οι πορείες των πεινασμένων. Την ίδια περίοδο στο Λαύριο είχε ξεσπάσει μια μεγάλη απεργία των μεταλλωρύχων, επηρεασμένοι από την κινητοποίηση των ανέργων της Αγγλίας αποφασίστηκε να γίνει πορεία προς την Αθήνα, όπου τα σωματεία της Ενωτικής ΓΣΕΕ θα ετοίμαζαν θερμή υποδοχή. Ο Βενιζέλος θορυβημένος από την αναμενόμενη απήχηση που θα είχε η πρωτοβουλία των μεταλλωρύχων, έστειλε τον στρατό και σταμάτησε την πορεία λίγο έξω από το Λαύριο. Το ίδιο είχε συμβεί και στην Απεργία των μεταλλωρύχων το 1961.
Σήμερα που η ανεργία καταστρέφει την κύρια παραγωγική δύναμη τον άνθρωπο, σήμερα που οι παραγωγοί του πλούτου είναι αναγκασμένοι να ζουν στην μιζέρια και στην φτώχεια, η πρωτοβουλία αυτή δίνει την δυνατότητα να ακουστεί δυνατά το σύνθημα που έχει και η μεγάλη πορεία, «δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα», να αναδειχτεί ο κυρίως υπαίτιος της ανεργίας, που είναι η καπιταλιστική οικονομία, είναι αυτό το κοινωνικοοικονομικό σύστημα που στηρίζεται στον ανταγωνισμό, την βαρβαρότητα, να γίνει κατανοητό πρώτα και κύρια στους εργαζόμενους και τους άνεργους ότι είναι αναγκαία η κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής.
Το εργατικό Κέντρο Λαυρίου, Κάνοντας πράξη τον αγώνα ενάντια στην ανεργία, εκπληρώνοντας ως ένα βαθμό την ιστορική πορεία των μεταλλωρύχων, θα συμμετέχει συμβολικά στην πορεία την Τρίτη 5 Απρίλη από την Άκρατα μέχρι το Ξυλόκαστρο.
Η αναχώρηση από το Λαύριο θα γίνει 5:15πμ από το ΕΚΛ. Οι συμμετέχοντες στην πορεία να έχουν τον παρακάτω εξοπλισμό:
1. Αθλητικά παπούτσια
3. 3-4 Ζευγάρια κάλτσες βαμβακερές
4. Μπλούζες βαμβακερές
5. πετσέτα
6. Καπέλο
Στους συμμετέχοντες θα παρέχεται φαγητό, νερό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου θα συμμετέχει και στο συλλαλητήριο υποδοχής της πορείας στο Σύνταγμα την Κυριακή 10 Απρίλη,
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου