Τρίτη 24 Μαΐου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΧΕΛΙΩΤΗ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 24/5/2016


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΧΕΛΙΩΤΗ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου εκφράζει την συμπαράστασή του στον απεργό πείνας Θανάση Χελιώτη ο οποίος προχώρησε σε αυτή την ενέργεια μετά από το χαρτί που του έστειλε ο ΟΑΕΕ με το οποίο του ζητάει να πληρώσει περίπου 13.000 σε δύο μήνες γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα χάσει τα αναδρομικά που του οφείλονται, και θα παρακρατηθεί από εδώ και Πέρα το ποσόν των 36.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να πρέπει να περιμένει 4 με 5 χρόνια ακόμα ώστε να γίνει απόσβεση και να ξεκινήσει να παίρνει την σύνταξη.
Μέσα από αυτή την ενέργεια του συνάδελφου, αναδεικνύεται το τεράστιο πρόβλημα που έχουν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι, που δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη επειδή χρωστάνε στο ταμείο. Εκεί έφτασαν τους συνταξιούχους της χώρας οι κυβερνήσεις των μονοπωλίων, οι εντολοδόχοι, το μεγάλου κεφαλαίου.
Απαιτούμε την άμεση πολιτική λύση του προβλήματος που έχουν χιλιάδες συνάδελφοι που είναι όμηροι του ΟΑΕΕ, να βγαίνουν στην σύνταξη με το όριο ηλικίας.
Ο αγώνας του συνάδελφου με την απεργία πείνας δεν αρκεί να λύση τα προβλήματα που έχουν οι συνταξιούχοι. Γιατί τελικά και να δικαιωθεί η σύνταξη που θα πάρει θα τον υποχρεώσει σε συνεχή απεργία πείνας μιας και δεν θα του φτάνει ούτε για τα φάρμακά του.
Καλούμε τους συνταξιούχους σε ένταση της πάλης μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα, για να ανατρέψουμε στο σύνολο τους όλους τους αντιλαϊκούς νόμους. Την δύναμη την έχουμε έχει έρθει η ώρα να την δοκιμάσουμε.  

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου