Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 18/7/2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΣΥΣΚΕΨΗ
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΕΒ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΙΧΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 Ιούλη  7:30μμ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ

Κάποιοι συνάδελφοι τα τελευταία χρόνια την καπιταλιστικής κρίσης Κάθε φορά που έρχονταν τα αντιλαϊκά μέτρα, είχαν την αυταπάτη ότι θα είναι τα τελευταία, έλεγαν, πόσο πιο χαμηλά θα μας πάνε;. Πολλοί από αυτούς γρήγορα κατάλαβαν ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο. Έχει έρθει η ώρα να συνειδητοποιηθεί ότι εάν δεν υπάρξει  ένα ισχυρό εργατικό κίνημα, η ισχυροποίηση των συνδικάτων, το γιγάντωμα των αγώνων της εργατικής τάξης, τα εναπομείναντα δικαιώματα θα συντριβούν κάτω από τις απαιτήσεις του κεφαλαίου για κερδοφόρες «επενδύσεις».
·      Κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού
·      απελευθέρωση των απολύσεων
·      ανταπεργία «ΛΟΚ ΑΟΥΤ» είναι μερικές από τις απαιτήσεις του
κεφαλαίου. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση στήνει το ίδιο έργο που ζήσαμε τα τελευταία 20 χρόνια με τους λεγόμενους κοινωνικούς διάλογους, όπου η πρόθυμη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ μαζί με τον ΣΕΒ και την κυβέρνηση θα υπερασπιστούν τα συμφέροντά μας... Όπως καταλαβαίνετε αν οι εργάτες είναι στο ίδιο χαράκωμα με τους κυβερνώντες και τους βιομήχανους το μόνο που θα καταφέρουν είναι να τους φάει ο λύκος.
Δεν έχουν περάσει παρά λίγες μέρες όπου ο ΣΕΒ ζήτησε την κατάργηση των τριετιών, των επιδομάτων και την πληρωμή των εργαζομένων στα Ζαχαρώδη με τον βασικό μισθό.
Μπροστά σε αυτές τις συνθήκες έχουμε χρέος να ανασυνταχθούμε και να είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε στην νέα επίθεση.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου καλεί σε σύσκεψη τα σωματεία της δύναμης του για να συντονίσουμε την δράση που αποσκοπεί στην καλύτερη δυνατή ενημέρωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στις συλλογικές διαδικασίες και αποφάσεις για αγωνιστική δράση και ετοιμότητα. Να βγούμε στην αντεπίθεση για αποκατάσταση των  Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για ανάκτηση των απωλειών 
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου