Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 17/8/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΛΚΟΝ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ GS


Έγινε σήμερα η παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο Υπουργείο Εργασίας από τους απολυόμενους της ΦΑΛΚΟΝ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ GS ιδιοκτησίας Γαλεϊδη, όπου απαίτησαν την άμεση επαναπρόσληψή τους.
Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αντιπροσωπία των εργαζομένων και του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου, συναντήθηκε με στελέχη του Υπουργείου όπου απαίτησαν την άμεση επαναπρόσληψή τους. Από μεριάς του Υπουργείου δήλωσαν αναρμόδιοι να δώσουν λύση στο πρόβλημα και παρέπεμψαν τους εργαζόμενους στην διοίκηση των ΕΑΣ και στο Υπουργείο Οικονομικών. Ενώ δεσμεύτηκαν ότι θα προσπαθήσουν να έρθουν σε επικοινωνία με τα ΕΑΣ για να ζητήσουν να προχωρήσουν τα δέοντα, όσον αφορά την συνέχιση ή όχι της σύμβασης των ΕΑΣ με την εταιρία φύλαξης, χωρίς να μπορούν να πουν τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι. Στο υπουργείο εργασίας κλείστηκε ραντεβού για την επόμενη εβδομάδα για τριμερή συνάντηση.
Είναι τουλάχιστον πρόκληση να δηλώνει το υπουργείο εθνικής άμυνας ότι δεν έχει αρμοδιότητα και ούτε πολιτική ευθύνη ο Υπουργός για ένα εργοστάσιο της αμυντικής βιομηχανίας το οποίο με υπαιτιότητα τους μένουν εργαζόμενοι, απλήρωτοι και επειδή διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα να απολύονται και μάλιστα χωρίς να καλύπτονται οι κενές θέσεις φύλαξης και το εργοστάσιο να μένει αφύλακτο.
Δεν μας κάνει εντύπωση η απαξίωση της αμυντικής βιομηχανίας, είναι και αυτή ενταγμένη στις εντολές της ΕΕ και των μονοπωλιακών ομίλων που κινούν την αγορά των οπλικών συστημάτων, ο ελληνικός στρατός δεν κινείται με βάση την άμυνα της χώρας αλλά σαν εκτελεστικός βραχίονας του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ επιλέγει τι όπλα θα έχει από που θα αγοράζει.
Επίσης δεν μας κάνει εντύπωση η αδιαφορία της κυβέρνησης για τις ομαδικές απολύσεις 18 εργαζομένων. Είναι στα πλαίσια της μείωσης του κόστους στα ΕΑΣ με βάση την οριστική απαξίωσή τους και την συρρίκνωσή τους. Ένας από τους στόχους που έχουν είναι να πάρουν μόνιμο προσωπικό από την παραγωγή και να τους κάνουν φύλακες έτσι ώστε να αδρανοποιηθεί η δυνατότητα της παραγωγής. Άλλωστε τα επόμενα μέτρα για τα εργασιακά θα φέρουν και τον Νόμο για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και έτσι το άδικο γίνεται Νόμος...
Οι απολυόμενοι κατάλαβαν ότι άρχισε  η «δίκαιη ανάπτυξη» ...
Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα και τις επόμενες μέρες θα συνεχίσουν τις παραστάσεις και τις κινητοποιήσεις μέχρι να δικαιωθούν.  
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου