Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 2/9/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί
Οι έμποροι φωνάζουν γιαγορές
Οι άνεργοι πεινούσαν
Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται”
Μπρεχτ (Γερμανικό εγχειρίδιο Πολέμου)1939

Το ποίημα του Μπρεχτ επίκαιρο όσο ποτέ δείχνει τις νομοτέλειες του ιμπεριαλισμού. Ανταγωνισμοί, κέρδη για τα μονοπώλια, ανεργία,  φτώχεια,  πόλεμο και θάνατος για τους λαούς.
Η Ζωή, μας ανήκει και πρέπει να την διεκδικήσουμε, να παλέψουμε ως ένας άνθρωπος για να βγούμε νικητές. Οι προηγούμενοι μήνες έφεραν πολύτιμα συμπεράσματα των αγώνων της εργατικής τάξης μαζί με τους μικρομεσαίους της πόλης και του χωριού. Η κοινωνική συμμαχία σε αντιμονοπωλιακή βάση σε βάση αμφισβήτησης της κυριαρχίας των μονοπωλίων , είναι ο δρόμος που θα Ανοίξει το μέτωπο για την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων, των μισθών, των επιδομάτων. Έχουμε την δύναμη. Μπορούμε να γκρεμίσουμε την φόροληστεία να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους να μην χαθεί κανένα σπίτι, κάνεις χωρίς ρεύμα και νερό.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την φιλομονοπωλιακή πολιτική των προηγούμενων και μοιράζει μια θέση εργασίας σε δυο, τρεις εργαζόμενους, την ίδια ώρα που τους εκβιάζει με διακοπή ηλεκτροδότησης, του νερού πλειστηριασμού της κατοικίας τους. Η «δίκαιη ανάπτυξη» δεν είναι παρά μια υπόσχεση στους «επενδυτές» για ζεστό χρήμα από την ληστεία του λαού και φτηνή εργατική δύναμη για το μέγιστο κέρδος.
Δεν υπάρχει ώρα για χάσιμο. Τα νέα μέτρα που ετοιμάζονται να φέρουν στα εργασιακά και στον συνδικαλιστικό νόμο μας πάνε στην δεκαετία του 60.
ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 7μμ στην Ομόνοια. Αναχώρηση 5μμ από άγαλμα Μεταλλωρύχων
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου