Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 17/11/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ 11πμ (Άγαλμα Μεταλλωρύχων)

Η κυβέρνηση των μονοπωλίων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «τρέχει» να προλάβει να κλείσει τα μέτρα και τις αξιολογήσεις για να πάρει τα συγχαρητήρια από τα κοράκια των δανειστών και να ανοίξει το δρόμο για το 4ο μνημόνιο για την διευθέτηση του χρέους. Τα άμεσα μέτρα που θέλει να περάσει είναι η διεύρυνση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, το ΛΟΚ ΑΟΥΤ, τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών.
Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε στο ενδεχόμενο προσπάθειας αιφνιδιασμού μιας και το νέο υπουργικό συμβούλιο έχει εντολή το άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης.
Όλα αυτά περικλείονται με την γιρλάντα της «ποσοτικής χαλάρωσης» των «ρυθμών ανάπτυξης», της «διευθέτησης του χρέους» και του «φως στο τούνελ» και θριαμβολογίες για την επίσκεψη του γερακιού του πόλεμου Ομπάμα, για λύση στο ζήτημα του χρέους για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου.   
Να μην χαθεί ούτε ώρα, να οργανωθεί η απεργία σε Κάθε χώρο δουλειάς.  Αυτό που αποδεικνύεται καθημερινά είναι ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο, για να ορθοποδήσει η καπιταλιστική οικονομία πρέπει οι μισθοί και οι συντάξεις να γίνουν επιδόματα εξαθλίωσης, να πουλιέται η εργατική δύναμη στον εργοδότη, χωρίς κανένα περιορισμό στο ύψος του μισθού και τον ημερήσιο χρόνο εκμετάλλευσης.
Τα μέτρα που θέλουν να περάσουν είναι αιτία πολέμου, όπως ήταν τα προηγούμενα, όπως θα είναι και τα επόμενα αν δεν τους σταματήσουμε.
Η στήριξη των κυβερνητικών επιλογών από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, είναι προκλητική. Η ΓΣΕΕ υπογράφει κοινωνικά συμβόλαια με τον ΣΕΒ, «ευελπιστεί» ότι θα έρθει η ανάπτυξη των κερδών των αφεντικών και αγωνιά για την «ανταγωνιστικότητα» της ελληνικής οικονομίας. Φυσικό επακόλουθο είναι η αποδοχή της διάλυσης των συλλογικών συμβάσεων και της νομοθέτησης του κατωτάτου μισθού στα 586.
Πάρτε όλοι μέρος στον αγώνα, έχουμε τη δύναμη. Την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη, να μην δουλέψει κάνεις, στο εργοστάσιο, στο γραφείο, στο λιμάνι, στην οικοδομή. Να είμαστε όλοι στην συγκέντρωση στο άγαλμα μεταλλωρύχων 11 πμ στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου. Έτσι με την συμμετοχή όλων και την οργάνωση της μαζικής πάλης μέσα από Γενικές συνελεύσεις, πολύμορφες δραστηριότητες θα μπορέσουμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα, να εμποδίσουμε τα μέτρα, να διεκδικήσουμε την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων, την υποχρεωτικότητα τους,  την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού, σταθερή δουλειά, αποκατάσταση όλων των απωλειών, να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί νόμοι των μνημονίων, μέτρα προστασίας των ανέργων.
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11πμ στο Άγαλμα Μεταλλωρύχων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου