Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ “ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ”


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklavrio@gmail.com , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 26/11/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ “ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ”

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους του εργοστασίου «Αφοί Βλάχου» που προχωρούν σε κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση δικαιωμάτων που καταπατούνται από την εργοδοσία, με την στήριξη των νομοθετημάτων των κυβερνήσεων. Η ενοικίαση των εργαζομένων από δουλέμπορους χρησιμοποιείται για την μεγιστοποίηση του κέρδους της εργοδοσίας με ταυτόχρονο χτύπημα των δικαιωμάτων και τον διαχωρισμό των εργαζομένων μέσα στον ίδιο εργασιακό χώρο σε φαινομενικά άλλο εργοδότη. Αυτή η μέθοδος είχε επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια σε χώρους όπου κυριαρχούσε ο συντεχνιασμός και σωματεία εργοδοτικά. Οι εργαζόμενοι στα λιθογραφία, έχουν ταξική οργάνωση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργατών και όχι των εργοδοτών.  Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου στηρίζει τα αιτήματα και τον αγώνα των συναδέλφων και απαιτεί:
- Την κατάργηση των γραφείων ενοικίασης εργαζομένων και τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων.
- Ίσους μισθούς και δικαιώματα για όλο το προσωπικό με βάση την τελευταία ισχύουσα ΣΣΕ, ανεξάρτητα του πότε προσελήφθησαν.
- Να δίνεται το ανθυγιεινό επίδομα σε όλους όσοι εργάζονται στην παραγωγή.
- Να ακυρωθούν όλες οι απολύσεις και οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στη θέση που εργάζονταν με τους ίδιους όρους.
- Να σταματήσει η ψυχολογική βία που γίνεται από στελέχη της εταιρείας προς τους εργαζόμενους με σκοπό την εντατικοποίηση της εργασίας και κάποιες φορές τον εξαναγκασμό τους σε αποχώρηση από την εταιρεία.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου