Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΥΡΙΟΥ-ΚΕΡΑΤΕΑΣ


Μετά από ενημέρωση που είχαμε από τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Λαυρίου, στην οποία μας εκτέθηκε το πρόβλημα κυρίως της έλλειψης ιατρικού προσωπικού και της αδυναμίας από τον επόμενο μήνα της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας, σας καλούμε να δούμε τις ενέργειες που θα ακολουθήσουμε ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο Λαύριο.
Τα προβλήματα που υπάρχουν στα νοσοκομεία αλλά και στα κέντρα υγείας έχουν υπεύθυνους και είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει την ίδια πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Στόχος τους είναι η απαλλαγή του κράτους από την υποχρέωση που έχει να παρέχει την υγεία στον λαό, με σκοπό από την μία την μείωση κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό και από την άλλη να ανοίγει τον δρόμο στην ιδιωτική υγεία που θα έρχεται να καλύψει τα κενά που αφήνει η «ανεπάρκεια» του κράτους.
Την ίδια ώρα που η υγεία του λαού βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και οι δομές έχουν τελματώσει, παράγοντες αναπτύσσουν δράσεις για την υγεία οι οποίες μόνο ως ντίλερ ιατρικών κέντρων μπορούν να χαρακτηριστούν. Παράλληλα λειτουργούν δράσεις υποκατάστασης και απαλλαγής του κράτους από την υποχρέωση για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, από τους Δήμους και τα ΚΕΠ Υγείας που στην ουσία ενώ αναδεικνύουν τα ζητήματα της πρόληψης δεν προχωρούν σε παρεμβάσεις προς την κεντρική εξουσία για να απαιτήσουν την κάλυψη των αναγκών των δήμων τους.
Το Κέντρο Υγείας Λαυρίου, δεν ήταν μία παραχώρηση η οποία δόθηκε απλόχερα από το κράτος στον λαό της περιοχής, αλλά είναι κατάκτηση που ήρθε μετά από μακροχρόνιους αγώνες. Η υπεράσπισή του και η ανάπτυξή του με βάση τις σύγχρονες ανάγκες είναι χρέος του λαού της περιοχής να το διεκδικήσει. Η κατάσταση στην περιοχή της Κερατέας είναι ακόμα χειρότερη, μιας και ενώ υπάρχει η κατάλληλη υποδομή δεν έχει λειτουργήσει ως μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αλλά σαν ιδιωτικό ιατρείο όπου η κάθε επίσκεψη πληρώνεται 15 ευρώ.
Καλούμε τα σωματεία τους εργαζόμενους  και τους επαγγελματίες της περιοχής σε συγκέντρωση την Δευτέρα 7μμ στο π. Μηχανουργείο για την πλήρη ενημέρωση για την κατάσταση που έχει να κάνει με ελλείψεις σε γιατρούς, διοικητικό προσωπικό και αναλώσιμα και στην  άμεση απάντηση στον κίνδυνο μη λειτουργίας του Κ.Υ Λαυρίου με τις μορφές κινητοποιήσεων παρεμβάσεων που θα ακολουθήσουμε καθώς και την αναβάθμιση του, αλλά και την λειτουργία Κ.Υ στην Κερατέα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου