Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΣΟ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΩΦΗΣ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklavrio@gmail.com , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 16/01/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΣΟ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ
ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΩΦΗΣ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ


Στο Εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) έχει εγκατασταθεί τους τελευταίους μήνες εργολάβος ο οποίος έχει αναλάβει την καταστροφή ναρκών.

Μέσα από αυτή την διαδικασία γίνεται φανερό ότι η απαξίωση της αμυντικής βιομηχανίας συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. Εργασίες που με τον κατάλληλο εξοπλισμό και την στελέχωση της εταιρίας με το ανάλογο προσωπικό, θα μπορούσαν να προχωρήσουν με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια που απαιτούν, εντούτοις παραχωρούντε σε εργολάβους που επιζητούν το μέγιστο κέρδος με αποτέλεσμα από την μία τις εκπτώσεις σε ζητήματα ασφάλειας και μειωμένα δικαιώματα, μειωμένοι μισθοί και εντατικοποίηση από την άλλη. Το πόσο επικίνδυνη είναι η καταστροφή των ναρκών, το αποδεικνύει το γεγονός ότι πριν την πάρουν την δουλειά τα ΕΑΣ και την παραχωρήσουν σε εργολάβο την είχαν αναλάβει ιδιώτες στην Βουλγαρία, όπου εξ’ αιτίας και έλλειψης μέτρων ασφαλείας, το εργοστάσιο ανατινάχτηκε με αρκετά θύματα.

Η πολιτική συρρίκνωσης της αμυντικής βιομηχανίας είναι σχέδιο που υπηρετεί τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους και τους εμπόρους όπλων. Είναι σχέδιο ενταγμένο στον γενικότερο προσανατολισμό του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σε αυτό τον τομέα είναι απέναντι από το λαϊκό συμφέρον. Υπηρετεί κατά γράμμα τις αποφάσεις της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των μονοπωλίων.  Στηρίζει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις έμπρακτα με τον ελληνικό στρατό έξω από τα σύνορα στις «ειρηνευτικές» αποστολές, δίνει γη και ύδωρ στους φονιάδες. Υποτάσσει την άμυνα της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις του ευρωπαϊκού κεφαλαίου και της ελληνικής αστικής τάξης.
    
Το Εργατικό Κέντρο, απαιτεί την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στα ΕΑΣ. Όλες οι εργασίες που γίνονται στον χώρο των ΕΑΣ να γίνονται από το μόνιμο προσωπικό. Να φύγουν οι εργολάβοι. Η οποιαδήποτε εργασία, παραγωγής ή καταστροφής πολεμικού υλικού πρέπει να γίνεται με τους πιο αυστηρούς κανόνες ασφάλειας, από προσωπικό έμπειρο και εξειδικευμένο, στις καλύτερες συνθήκες εργασίας, χωρίς την πίεση της εντατικοποίησης και με μόνιμες σχέσεις εργασίας. Μόνο έτσι μπορούν να γίνουν αποδεκτές ενέργειες καταστροφής ή παραγωγής πυρομαχικών στην περιοχή. Οι θανατηφόρες εκρήξεις που είχαν συμβεί τα προηγούμενα χρόνια, έχουν αφήσει το στίγμα τους στην κοινωνία. Δεν μπορεί στο όνομα της ανεργίας και της φτώχειας να γινόμαστε ανεκτοί στην ασυδοσία των εργολάβων.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου