Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

Παρασκευή 28 Απρίλη 7:00μμ Κορωπί
πλατεία Ελευθερίας, απέναντι από το Δημαρχείο
«Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά
Στην φετινή πρωτομαγιά τα ταξικά συνδικάτα θέτουν στο επίκεντρο την πάλη των εργατών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Με σύνθημα που έχει αντικαπιταλιστικό και αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο, αναδεικνύουν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο «ως συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα».  Αναδεικνύουν τον ταξικό διαχωρισμό της κοινωνίας και  την ιστορική αποστολή της εργατικής τάξης να σταματήσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, γιατί μόνο έτσι θα σταματήσουν οι πόλεμοι  και η προσφυγιά.

   Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, γίνεται στα πλαίσια των ανταγωνισμών των μονοπωλιακών ομίλων, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, τους δρόμους μεταφοράς και ενέργειας. Μέσα από τον πόλεμο η κάθε αστική τάξη, της κάθε χώρας, ευελπιστεί να βγει πιο ενισχυμένη. Στον πόλεμο οι αστοί, καλούν τους εργάτες –όπως κάνουν και στην ειρήνη τους- να υπερασπιστούν τα κέρδη τους. Αυτό το κάλεσμα το περιτυλίγουν με το μανδύα του πατριωτισμού και της εθνικής ομοψυχίας. Έτσι οι εργάτες, σκοτώνουν πιο εύκολα εργάτες, ενώ οι αστοί και τα παιδιά τους από τα Σαλέ της Ελβετίας, περιμένουν την νίκη για να εισπράξουν τα λάφυρα του ενδεχόμενου νικηφόρου αγώνα.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα με τους εργαζόμενους άλλων εθνικοτήτων, πρέπει να παλέψουν ενάντια στην αιτία που γεννά τους πολέμους που είναι το ξεπερασμένο αντιδραστικό, εκμεταλλευτικό σύστημα ο καπιταλισμός. Να υπερασπιστούν την μη αλλαγή συνόρων και να αγωνιστούν για την ήττα της αστικής τους τάξης για να απελευθερωθούν από τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Έτσι μόνο θα σταματήσουν οι άδικοι πόλεμοι, η προσφυγιά.

Τα συνδικάτα καλούν σε εκδήλωση-συζήτηση τους εργαζόμενους που εργάζονται και ζουν στο Κορωπί με κεντρικό θέμα:
«Η στάση του εργατικού κινήματος απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο»
Θα ακολουθήσει
Συναυλία με εργατικό και αντιπολεμικό τραγούδι.
«...ο πόλεμός τους ισοπεδώνει ότι άφησε όρθιο η ειρήνη τους...» Μπ. Μπρέχτ.

Συνδιοργανώνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις :

ü  Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγ/κής Βιομηχανίας
ü  Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων
ü  Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής
ü  Συνδικάτο Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών Αττικής
ü  Ιδ. Υπαλλήλων, Εμποροϋπαλλήλων Λαυρεωτικής

ü  Εργατικό Κέντρο Λαυρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου