Κυριακή 14 Μαΐου 2017

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ Ο 1ος ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklavrio@gmail.com , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ


ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ Ο 1ος ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ.

Με μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών όλων των ηλικιών «σημαδεύτηκε» ο πρώτος λαϊκός αγώνας στους δρόμους των μεταλλωρύχων που συνδιοργανώθηκε από το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και τον Σύλλογο Δρομέων, Κορυδαλλού, Νίκαιας, Κερατσινίου. Η διοργάνωση έγινε στην μνήμη των μεταλλωρύχων που αγωνίστηκαν στην Λαυρεωτική μέσα σε δύσκολες συνθήκες για την βελτίωση της θέσης της εργατικής τάξης καθώς και για να ανοίξει ο δρόμος για το σταμάτημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Η δωρεάν συμμετοχή στον αγώνα χωρίς χορηγούς ήταν η αφορμή για να γίνει κουβέντα με τους αθλητές για την ανάγκη για μαζικό λαϊκό αθλητισμό χωρίς κόστος για την λαϊκή οικογένεια. Στις τοποθετήσεις των διοργανωτών  έγινε αναφορά στην ψήφιση των νέων μέτρων από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, η οποία θα βάλει επιπρόσθετα προβλήματα στην συμμετοχή αθλητών σε διοργανώσεις αφού θα είναι αναγκασμένοι να εργάζονται και είναι ανάγκη να δοθεί απάντηση στην Απεργία της 17η Μαϊού και στις συγκεντρώσεις.
Στις τοποθετήσεις τους οι πρώτοι των αγώνων ευχαρίστησαν τους διοργανωτές για την όλη προσπάθεια και επισήμαναν το γεγονός της δωρεάν συμμετοχής ότι είναι ανάγκη σήμερα να πολλαπλασιαστούν αυτές οι προσπάθειες ώστε να σταματήσει αυτή η εκμετάλλευση στο δικαίωμα στην άθληση.
Από τις πιο δυνατές στιγμές του αγώνα ήταν η παρουσία του μαραθωνοδρόμου Πρασσά Στέλιου ο οποίος στα 86 του χρόνια συνεχίζει να παίρνει μέρος σε αγώνες, ο οποίος δήλωσε συγκινημένος που τρέχει για τους μεταλλωρύχους του Λαυρίου που έδωσαν μεγάλους αγώνες και γνωρίζει την ανθυγιεινή εργασία που έκαναν, γιατί και ο ίδιος ως ελαιοχρωματιστής χρησιμοποιούσε τα μέταλλα που έβγαιναν από το Λαύριο όπως το μίνιο.

Για την ιστορία οι τρεις πρώτοι και πρώτες ήταν οι:
1.     Πασχάλης Ιωάννης με χρόνο  38΄ 38΄΄
2.     Κουτσούμπας Νικόλαος με χρόνο 39΄42΄΄
3.     Φράγκος Στράτος με χρόνο 42΄20΄΄

1.     Πουλίδου Φιλιππά  με χρόνο 45΄20΄΄
2.     Γερδούκη Ελευθερία με χρόνο 51΄52’’
3.     Σιντιλόγλου Αναστασία με χρόνο 53΄02΄

Τα χαμόγελα και οι θερμές ευχές των αθλητών μας γεμίζουν δύναμη και  μας χρεώνουν με την ευθύνη του 2ου λαϊκού αγώνα δρόμου που θα γίνει του χρόνου την ίδια περίπου ημερομηνία.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου