Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟΛΥΟΥΝ 22 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ. ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklavrio@gmail.com , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ

Λαύριο 27-7-17

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟΛΥΟΥΝ 22 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ. ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Το κέντρο υποδοχής προσφύγων αιτούντων πολιτικού ασύλου λειτουργεί πάνω από 60 χρόνια στο Λαύριο και με απόφαση της κυβέρνησης σταματάει η λειτουργία του από την 1η Αυγούστου, όπου οι πρόσφυγες καλούνται να το εγκαταλείψουν και οι 22 εργαζόμενοι να πάνε στα σπίτια τους χωρίς αποζημίωση και χωρίς την δυνατότητα να παίσουν ταμείο ανεργίας, με βάση την ενημέρωση που είχαν από τον διευθυντή του κέντρου και υπεύθυνη  του ερυθρού σταυρού.
Οι εργαζόμενοι πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους για πάνω από 15 χρόνια με συμβάσεις που είχαν υπογράψει με τον αμαρτωλό Ελληνικό Ερυθρό σταυρό. Το κέντρο λειτουργούσε με υπό την αιγίδα των υπουργείων.
Η κυβέρνηση έχει παραχωρήσει την όλη λειτουργία των κέντρων στις ΜΚΟ οι οποίες χρηματοδοτούνται αφειδώς από την ΕΕ και με πρόσχημα την αλληλεγγύη παίζουν – οι περισσότερες από αυτές-  βρώμικο ρόλο. Οι αποκαλύψεις που έχουν γίνει κατά καιρούς για την δράση πολλών τέτοιων οργανώσεων αποδεικνύουν ότι μόνο την αλληλεγγύη δεν έχουν στο νου τους.
Η λειτουργία του κέντρου του Λαυρίου ήταν τέτοια που δεν είχε αφήσει πολλά περιθώρια στις ΜΚΟ να αναπτυχθούν με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να το κλείνει.
Καλούμε τους εργαζόμενους σε αγώνα για την υπεράσπιση της εργασίας τους, για την συνέχιση της λειτουργίας του κέντρου υποδοχής προσφύγων. Να μην μείνουν άλλοι 22 εργαζόμενοι άνεργοι. Ο αγώνας της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας είναι μονόδρομος και οι μορφές πάλης που θα ακολουθηθούν τέτοιες που να μας δικαιώσουν.
Η κυβέρνηση δείχνει και με αυτό τον τρόπο (μέσο του Ερυθρού Σταυρού) ότι τα θετικά μηνύματα από την ίδια προς τις αγορές συνεχίζονται και μπορούν να χτυπάνε τα νταούλια και να χορεύουν οι εργαζόμενοι στους ρυθμούς της ανεργίας... ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου