Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklavrio@gmail.com , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ

Λαύριο 17-8-17

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ


Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου καταγγέλλει την προσπάθεια παρεμπόδισης ενημέρωσης των εργαζομένων του Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος». Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου με επικεφαλής τον πρ. Συρίγο Βάλσαμο, πήγε στο Αεροδρόμιο για να ενημερώσει τους συνάδελφους σχετικά με τα πολλά εργατικά «ατυχήματα» που έχουν συμβεί και το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί εξαιτίας της εντατικοποίησης και της ακόρεστης δίψας για κέρδη των μονοπωλίων.
Η ασφάλεια του Αεροδρομίου ενώ είχε ενημερωθεί εγκαίρως, τελικά σήμερα το πρωί δεν έκανε δεκτό το αίτημα μας για να βρεθούμε στον χώρο εργασίας, γιατί όπως μας ενημέρωσαν είναι στην αιχμή της περιόδου και όλοι οι εργαζόμενοι βρίσκονται στην πίστα του αεροδρομίου. Τους ζητήθηκε να μας αφήσουν να φτάσουμε μέχρι τα αποδυτήρια των εργαζομένων της πίστας και να δώσουμε την ανακοίνωση και πάλι δεν  έγινε δεκτό μιας και θεωρούνται και τα αποδυτήρια «εργοστασιακός χώρος» και χρειάζεται να περάσουμε ειδικά σεμινάρια για να τον επισκεφτούμε, κάτι που κατά το παρελθόν έχει γίνει αρκετές φορές, ενώ μας συμβούλεψαν να ξανακάνουμε αίτημα για ενημέρωση μετά της 20 Σεπτεμβρίου, που θα έχει κόψει λίγο η δουλειά.
Το ότι στην πίστα του Αεροδρομίου γίνεται αυτή την περίοδο χαμός, το γνωρίζουμε, όπως γνωρίζουμε και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι εργαζόμενοι. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος που θέλαμε να ενημερώσουμε για τα εργατικά «ατυχήματα» και για τους 10 νεκρούς που θρηνεί η τάξης μας μέσα σε 1 μήνα. Η προστασία των εργαζομένων και η ασφάλειά τους είναι πάνω απ’ όλα και οι αποκλεισμοί του Εργατικού Κέντρου από τους χώρους εργασίας, στο όνομα της ασφάλειας είναι προκλητικοί. Τον τρόπο να ενημερώσουμε τους συνάδελφους τον βρήκαμε, όμως δεν θα επιτρέψουμε να μονιμοποιηθεί η  κατάσταση αποκλεισμού μας από το δικαίωμα να παρεμβαίνουμε στους χώρους εργασίας.    



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου