Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Επιτροπή πυρόπληκτων κατοίκων Ραφήνας – Μαραθώνα

Επιτροπή πυρόπληκτων κατοίκων Ραφήνας – Μαραθώνα

Εμείς οι κάτοικοι των περιοχών από το Μάτι, το Νέο Βουτζά, το Κόκκινο Λιμανάκι κλπ είδαμε μέσα σε λίγες ώρες να χάνονται άδικα ζωές ανθρώπων. Είδαμε τα σπίτια μας να καταστρέφονται. Είδαμε το καταπράσινο τοπίο που με φροντίδα συντηρούσαμε να γίνεται στάχτη. Αν συνυπολογίσει κανείς ότι οι περισσότερες κατοικίες είχαν γίνει με τους κόπους και τη δουλειά μιας ολόκληρης ζωής, που για πολλούς τελείωσε άδοξα, η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη.
Μια καταστροφή που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο την βλέπουμε να επαναλαμβάνεται, κάθε καλοκαίρι, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.
Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ότι φταίει η άτυχη στιγμή, ότι φταίει ο «Στρατηγός Άνεμος», ότι φταίνε απλά δυο-τρεις.
Η επιστήμη και η τεχνολογία μπορεί να προβλέπει και να αντιμετωπίζει τέτοια φαινόμενα με ανάλογα μέσα, προσωπικό, υποδομές, σχέδιο, ενημέρωση, προετοιμασία. Όμως τις ανάγκες και την προστασία της ζωής του λαού οι κυβερνήσεις τις θεωρούν κόστος.
Τον χειμώνα συνάνθρωποι μας πλημμύρισαν και πνίγηκαν στη Μάνδρα, τώρα καήκαμε στο Μάτι, Κοκ Λιμανάκι και στο Νέο Βουτζά κλπ, αύριο κάπου αλλού. Στις φωτιές καμένοι, στις βροχές πνιγμένοι …ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Το κράτος έχει δείξει τεράστια ικανότητα να μας φορολογεί, να φορολογεί τις κατοικίες μας και τώρα μας εγκαλεί γιατί δεν είχαμε τα χρήματα να πάμε εντός σχεδίου πόλεως και με πολλαπλάσιο κόστος να στήσουμε το νοικοκυριό μας ή την εξοχική μας κατοικία.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ – ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΝ ΞΑΝΑ

Πρέπει άμεσα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να διεκδικήσουμε τις ζωές μας πίσω, να μην τσιμπήσουμε σε υποσχέσεις «κάτω από το τραπέζι» που θάβονται και εξαφανίζονται την επόμενη μέρα. Τα μέτρα που εξήγγειλε και υλοποιεί η κυβέρνηση για την στήριξή μας δεν φτάνουν ούτε στο ελάχιστο, δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.

Καλούμε τώρα όλους τους πυρόπληκτους των περιοχών μας, τα σωματεία, τους συλλόγους και τους φορείς των περιοχών μας να στηρίξουν τις παρακάτω διεκδικήσεις και να τις καταθέσουμε στις 20 Αυγούστου στη Βουλή και στην Περιφέρεια Αττικής με μαζική κάθοδο και συμμετοχή των κατοίκων:

1.   Άμεση αποζημίωση κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής στο 100% της συνολικής ζημιάς
2.   Να υπάρξουν μέτρα ασφαλούς στέγασης, καθαριότητας και υγιεινής για όσους δεν μπορούν να μείνουν στην οικία τους, επιδότηση ενοικίου για όσους το χρειάζονται, ουσιαστική στήριξη των πυρόπληκτων οικογενειών από το κράτος.
3.   Άμεση αποκατάσταση των υποδομών, όπως της ύδρευσης, της ηλεκτροδότησης, τηλεφωνίας, χωρίς την επιβάρυνση των καταναλωτών για τη σύνδεσή τους στο δίκτυο κ.λπ. 
4.   Να αντιμετωπιστούν ΑΜΕΣΑ οι ελλείψεις στους τομείς της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης και να εκπονηθεί σχέδιο αντιμετώπισης παρόμοιων φαινομένων
5.   Να καθαριστεί και να προστατευθεί το πευκοδάσος του Σχοινιά με ευθύνη του κράτους.
6.   Να μαζευτούν τα κλαδιά κλπ από περιοχές των Δήμων που επλήγησαν και δεν έχουν καεί, με ευθύνη περιφέρειας και κράτους
7.   Να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες, μετρήσεις και να υλοποιηθούν ΤΩΡΑ έργα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση πλημμυρών και πιθανής μόλυνσης του εδάφους, της ατμόσφαιρας και του υδροφόρου ορίζοντα στις πυρόπληκτες περιοχές.
8.   Εξασφάλιση δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους μας με ευθύνη του κράτους.  Να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης των Κ.Υ. Ραφήνας, Ν. Μάκρης  με μόνιμο προσωπικό και μέσα για την περίθαλψη όσων έχουν ανάγκη.
9. Να φτιαχτεί σύγχρονος οικισμός με ευθύνη και χρηματοδότηση  
    του κράτους, με χωροταξικό σχεδιασμό που να υπηρετεί τις
    λαϊκές ανάγκες.
10. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των πληγέντων. 
11. Μέτρα ουσιαστικής στήριξης εργαζόμενων και επαγγελματιών 
      που έχουν χάσει τη δουλειά τους.
12. Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΕΦΚΑ, τράπεζες, ΟΤΑ, χωρίς 
      τόκους και προσαυξήσεις.

Τηλ.:6974141386, 6946236723
Εμαϊλ:giannhs_gd@yahoo.gr

Επιτροπή πυρόπληκτων κατοίκων Ραφήνας – Μαραθώνα 

            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου