Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ 1Η ΜΑΗ


Συνάδελφοι, άνεργοι την 1Η Μάη Τιμούμε τους νεκρούς μας!!
Τιμούμε αυτούς που δεν λύγισαν στην σκληρή ταξική πάλη, που έπεσαν στον αγώνα για ψωμί, δικαιοσύνη, κοινωνική απελευθέρωση.
Την 1η Μάη είναι ημέρα απολογισμού και εξοπλισμού της τάξης μας για τις επόμενες σκληρές μάχες που θα έρθουν.
Όλοι οι εργάτες, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες δεν έχουμε παρά ένα δρόμο να ακολουθήσουμε αυτόν της ταξικής πάλης.
Την 1η Μάη αναμετριέται ο κόσμος της εργασίας με το κεφάλαιο. Δεν υπάρχουν αταξικές πρωτομαγιές, δεν υπάρχουν διαταξικές συνευρέσεις και αν συμβαίνουν τέτοιες δεν έχουν καμία σχέση με το περιεχόμενο και την  ουσία της εργατικής πρωτομαγιάς.
Η εξέγερση των εργατών στο Σικάγο, πριν 128 χρόνια, για την καθιέρωση της 8ωρης δουλειάς και οι αγώνες που ακολούθησαν μέχρι σήμερα επιβεβαιώνουν με τον πιο απόλυτο τρόπο ότι:
Οι αγώνες της ε.τ. για να είναι αποτελεσματικοί δεν πρέπει να περιορίζονται μόνο στη διεκδίκηση για το σήμερα, αλλά να έχουν βασικό προσανατολισμό την προοπτική που έχει ανάγκη η ε.τ. και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Κανένας αγώνας, που είχε αυτόν τον προσανατολισμό, δεν πήγε χαμένος. Αντίθετα, ήταν βήμα μπροστά για τους επόμενους αγώνες.
Το κεφάλαιο δεν είναι ανίκητο όταν η ε.τ. πιστέψει στη δύναμή της, όταν αποφασίσει να πει «δεν πάει άλλο»!.
Ο ρεφορμισμός στο εργατικό κίνημα είναι η γάγγραινα, που το τρώει, βάζει εμπόδια στην ανάπτυξή του, το αποπροσανατολίζει από το βασικό του σκοπό, τη σύγκρουση με το κεφάλαιο, σπέρνει την ηττοπάθεια, το συμβιβασμό.
Η αστική τάξη, το κεφάλαιο, τροφοδοτεί με ποικίλους τρόπους τον κυβερνητικό, εργοδοτικό συνδικαλισμό. Μάχεται το ταξικό εργατικό κίνημα, προσπαθεί με μύριους τρόπους να το υπονομεύει, να το συκοφαντεί, χρησιμοποιεί τη βία, την καταστολή, την τρομοκρατία.
Γι΄ αυτό η 1η Μάη είναι μέρα δική μας και σαν τέτοια σηματοδοτεί τους αγώνες που έδωσε η τάξη μας για την απαλλαγή της από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Γι΄ αυτό είναι μέρα μνήμης και στοχασμού. Γι΄ αυτό την 1η Μάη κορυφώνεται το ταξικό μίσος.
Συνάδελφοι, η ζωή επιβεβαιώνει ότι ένας είναι ο δρόμος για την ε.τ., τα φτωχά λαϊκά στρώματα: Η ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και η οικοδόμηση της κοινωνίας και της οικονομίας με επίκεντρο την ικανοποίηση των σύγχρονων και αυξανόμενων λαϊκών αναγκών.
Σε αυτή την κατεύθυνση έχουν συμφέρον να συσπειρωθούν εργάτες, φτωχά λαϊκά στρώματα.  Οι  φιλολαϊκές  λύσεις  και  εξελίξεις δεν θα έρθουν από μόνες τους, δεν θα τις χαρίσει κανένας στους εργαζόμενους. Τις λύσεις στα προβλήματα  μας θα τις επιβάλλουμε εμείς με τον αγώνα μας.
Σήμερα, είναι περισσότερο φανερό ότι όσο κυριαρχεί η αντιλαϊκή πολιτική, που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του κεφαλαίου, όσο η ανάπτυξη θα    γίνεται με επίκεντρο το κέρδος και όχι τις ανάγκες των εργαζομένων, ανεξάρτητα με το ποιος βρίσκεται στις κυβερνητικές καρέκλες, η ζωή της εργατικής, λαϊκής οικογένειας θα χειροτερεύει. Θα βρίσκεται συνεχώς μπροστά σε μεγάλα αδιέξοδα που οδηγούν στην απόλυτη εξαθλίωση.
Έχει συσσωρευτεί τεράστια πείρα, που αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διέξοδος στα πλαίσια της καπιταλιστικής διαχείρισης. Δεν υπάρχει «φως στο τούνελ», όποιο μείγμα καπιταλιστικής διαχείρισης και αν υλοποιηθεί, με όποια μάσκα κι αν παρουσιαστεί.
Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος ότι το βαρέλι των αντεργατικών μέτρων δεν έχει πάτο. Η επίθεση του κεφαλαίου θα δυναμώσει. Τα μέτρα που πάρθηκαν, τα άλλα που ετοιμάζονται, το αποδεικνύουν.
Η όποια ανάπτυξη έρθει στο χώρο των κατασκευών δεν θα λύσει το πρόβλημα της ανεργίας χιλιάδων εργαζομένων. Η «σούμα» θα γράψει πάλι μεγαλύτερα και πιο έντονα προβλήματα για τις εργατικές οικογένειες. Όσοι «τυχεροί» εξασφαλίσουν μεροκάματο θα συνειδητοποιήσουν εξαρχής ότι θα συνεχίζουν να παραμένουν φτωχοί, εξαθλιωμένοι, με την αγωνία πως θα ικανοποιήσουν βασικές ανάγκες της οικογένειάς τους.
Η ζωή έχει αποδείξει ότι η ανταγωνιστικότητα, η καπιταλιστική ανάπτυξη, συνοδεύονται με κακοπληρωμένους εργάτες, με άθλιες εργασιακές σχέσεις και μεροκάματα πείνας. Από την άλλη μεριά η μεγαλοεργοδοσία θα θησαυρίζει.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
Έχουμε την ευθύνη να σώσουμε τη ζωή μας από την εγκληματική δράση του κεφαλαίου.
Η 1η Μάη εμπερικλείει το περιεχόμενο που έχει ανάγκη σήμερα η ε.τ., τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Τα μηνύματα της Πρωτομαγιάς παραμένουν αναλλοίωτα.
Είναι καθήκον κάθε εργάτη να αποτινάξει το φόβο, την απογοήτευση και οργανωμένα να συμπορευτεί στο δρόμο του αγώνα. Δεν υπάρχουν σωτήρες, δεν υπάρχουν μεσσίες. Η ε.τ. με τον αγώνα της θα σπάσει τις αλυσίδες που την βαραίνουν.
Η συσπείρωση, η οργάνωση των εργαζομένων στα συνδικάτα, η ενίσχυση της ταξικής γραμμής μέσα στο εργατικό κίνημα, είναι προϋπόθεση για την ισχυροποίηση της συμμαχίας με τα άλλα λαϊκά στρώματα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10π.μ στο ΛΑΥΡΙΟ ΑΓΑΛΜΑ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ
ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου