Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
Δανουκάρα 7
ΤΚ.19500 Τηλ 22920-25328
Φαξ 22920-25328 mail eklgr@otenet.gr
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Προς:Σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές, Ενώσεις ΕΒΕ, Ομάδες Γυναικών, Συνταξιούχους.

Συνάδελφοι,
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου σας προσκαλεί σε σύσκεψη, για να δούμε από κοινού τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι κάτοικοι και εργαζόμενοι της Ανατολικής Αττικής στο σοβαρό ζήτημα της Υγείας,
την Παρασκευή 22 Μάη 7μ.μ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Παιανίας στην  κεντρική πλατεία της Παιανίας.

 Στην Ανατολική Αττική που συγκεντρώνονται 500.000 κάτοικοι και εργαζόμενοι, με 5 Βιομηχανικές ζώνες, με το μεγαλύτερο Αεροδρόμιο της Χώρας και με δυο Λιμάνια , οι δομές και οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας δεν μπορούν να καλύψουν στο ελάχιστο τις σύγχρονες ανάγκες της περιοχής.
Βιώνουμε την διαχρονική απαξίωση της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Κέντρα Υγείας έχουν αφεθεί στην τύχη τους, χωρίς το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υπολειτουργούν, δεν μπορούν να παρέχουν τις στοιχειώδης υπηρεσίες που απαιτεί η λεγόμενη Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι με βάση το αναχρονιστικό οργανόγραμμα που έπαιρνε υπόψιν τις ανάγκες της περιοχής πριν 30 χρόνια, οι θέσεις που προβλέπει είναι κενές περίπου στο 80% των ειδικοτήτων, ενώ το προσωπικό δεν επαρκεί να λειτουργούν επί 24ωρου βάσεως με αποτέλεσμα να επαφίεται η λειτουργία στην αυτοθυσία των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού . Στην ίδια κατάσταση είναι και τα ΠΕΔΥ. Το ΕΚΑΒ σε όλη την Αν. Αττική έχει μόνο έναν σταθμό στο Λαύριο ο οποίος έχει μόνο ένα ασθενοφόρο και σε περίπτωση συμβάντος η όλη περιοχή μένει χωρίς ασθενοφόρο για 2 με 3 ώρες. Ολόκληρες βιομηχανικές ζώνες, δεν έχουν την παραμικρή υπηρεσία παροχής πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ατυχήματος και η μεταφορά στο κοντινότερο νοσοκομείο εγκυμονεί κινδύνους ακόμα και για την ζωή των τραυματιών.
Το υπάρχον προσωπικό (ιατρικό-νοσηλευτικό-διοικητικό) είναι στην πλειονότητά του με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και με χρωστούμενα δεδουλευμένα από το 2012. 
Έχουμε μια κατάσταση όχι διαφορετική από την υπόλοιπη Αττική και αν συνυπολογίσουμε την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, μπορούμε να πούμε ότι η υγεία για τα λαϊκά στρώματα έχει αφεθεί στην τύχη της.
Από την μεριά της η κυβέρνηση ακολουθεί πιστά τις στρατηγικές της ΕΕ και στον τομέα της υγείας που σημαίνει ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλίων, μείωση των δημόσιων δαπανών για την υγεία,  αύξηση της συμμετοχής του λαού στις υπηρεσίες υγείας και φαρμάκων.
Εδώ πρέπει να θυμίσουμε ότι οι υποδομές που υπήρξαν στις περιοχές έγιναν κάτω από την πίεση των αγώνων και αιτία που υπάρχουν μέχρι σήμερα και δεν τις διάλυσαν τελείως είναι οι αγωνιστικές παρεμβάσεις του λαού της περιοχής.
Και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε!!
Σας καλούμε να συντονίσουμε τα βήματα μας, πιο οργανωμένα, πιο μαζικά μπορούμε να διεκδικήσουμε:
·       Δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους.
·       Κέντρα Υγείας Αστικού τύπου σε όλους τους Δήμους της περιοχής.
·       Πλήρης Κάλυψη όλων των κενών με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας.
·       Νοσοκομείο δημόσιο στην Ανατολική Αττική.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου