Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 29/10/2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, συνεδρίασε το Σαββάτο 29 Οκτώβρη με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.     Εκτίμηση της κινητοποίησης για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κλιμάκωση του αγώνα με 24ωρη Απεργία.
2.     Πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ 19-20 Νοέμβρη, οργάνωση ενημέρωσης σε εργασιακούς χώρους.
3.     Δίκη της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.
Αποφασίστηκε ομόφωνα:
1.            Η κινητοποίηση για τις ΣΣΕ ήταν το αποτέλεσμα μιας δουλειάς που ξεκίνησε το καλοκαίρι και η όλη προσπάθεια κρίνεται θετική Η παρέμβαση μας στα σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου με συσκέψεις είχε ως αποτέλεσμα 8 σωματεία να συνυπογράψουν το πλαίσιο πάλης για τις συλλογικές Συμβάσεις. Αυτό ήταν ένα θετικό βήμα. Η συμμετοχή στην διαδήλωση της 17ης του Οκτώβρη όπου καταθέσαμε την πρόταση Νόμου στην Βουλή δεν ήταν από όλα τα σωματεία. Εκτιμήσαμε ότι θα έπρεπε να είχε γίνει καλύτερη ενημέρωση στους χώρους εργασίας και να υπήρχε πίεση προς τις διοικήσεις των σωματείων από τους ίδιους του εργαζόμενους για συμμετοχή. Αυτή η δουλειά άρχισε πριν το καλοκαίρι όμως δεν τελειώνει με ένα συλλαλητήριο. Οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της υπεράσπισης της ζωής των εργαζομένων. Με τα μνημόνια και την κατάργησή τους οι εργαζόμενοι μένουν απροστάτευτοι από τις ορέξεις της εργοδοσίας για περισσότερα κέρδη. Είναι επιτακτική ανάγκη ο πανεργατικός ξεσηκωμός για την αποκατάσταση των συλλογικών Συμβάσεων, την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού, η επαναφορά της υποχρεωτικότητας των συμβάσεων. Με βάση τα παραπάνω και την συνεννόηση με τα ταξικά συνδικάτα προχωράμε σε 24ωρη Απεργία την 24η Νοέμβρη ημέρα Πέμπτη με συγκέντρωση 11πμ στο Λαύριο στο άγαλμα Μεταλλωρύχων. Το Εργατικό Κέντρο να εκδώσει ανακοίνωση, τα σωματεία να αποφασίσουν την συμμετοχή τους μέσα από ΓΣ και να εκδώσουν ανακοίνωση, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους στους χώρους ευθύνης τους.

2.            Στα πλαίσια της ανασύνταξης και της οργανωμένης αντεπίθεσης γίνεται η 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ στις 19 και 20 Νοέμβρη.  Επισημαίνουμε ότι το ΠΑΜΕ δεν είναι παράταξη ή κομματικός φορέας. Είναι μέτωπο οργανώσεων της εργατικής τάξης, συνδικάτων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Επιτροπών Αγώνα, εκλεγμένων συνδικαλιστών που με όρους μαζικού κινήματος παλεύουν συντονισμένα με βάση πλαίσιο στόχων πάλης που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης, με γραμμή σύγκρουσης με την μεγαλοεργοδοσία, τις κυβερνήσεις, την ΕΕ. Με αυτή τη γραμμή, αλλά και με τη δράση μας, με το παράδειγμα του κάθε αγωνιστή που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ μέσα από το σωματείο και δρα στον κλάδο και στον τόπο δουλειάς του, δώσαμε πνοή και ζωντάνια στο εργατικό κίνημα. Κάναμε προσπάθεια να μπουν στη μάχη περισσότεροι εργάτες και εργάτριες, να αναδειχτεί ότι μπορεί να υπάρχει άλλη προοπτική από αυτή που μας προετοιμάζουν. Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου τα τελευταία 10 χρόνια που έχει περάσει στα χέρια των δυνάμεων που ακολουθούν την γραμμή ρήξης έχει δείξει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε σε όλους τους χώρους δουλειάς. Η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για να μπορέσει να αναχαιτίστει η επίθεση της εργοδοσίας και του κράτους, πρώτα και κύρια αφορά τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς, πρέπει να γίνει δικιά τους υπόθεση. Με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα προχωράμε για συνδικάτα ισχυρά ξεπερνώντας τις δυσκολίες επιβεβαιώνοντας την γραμμή πάλης που ακολουθούμε, αποφασίσαμε στην συνδιάσκεψη να εκπροσωπήσει το εργατικό Κέντρο ο πρόεδρος Συρίγος Βάλσαμος. Στην ίδια κατεύθυνση καλούμε τα σωματεία με μαζικές διαδικασίες να συμφωνήσουν με το πλαίσιο της συνδιάσκεψης και να συμμετέχουν (έχει σταλεί το κείμενο στα σωματεία, και η εγκύκλιος για την διεξαγωγή της συνδιάσκεψης).

3.            Την Δεύτερα συνεχίζεται η δίκη της ΧΑ και αρχίζει το σκέλος της υπόθεσης με την εγκληματική επίθεση των ταγμάτων εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης. Αποφασίστηκε η συμμετοχή μας στη συγκέντρωση ενάντια στην εγκληματική –ναζιστική οργάνωση την Δεύτερα 31 Οκτώβρη 8:30πμ στην στάση των Αμπελοκήπων και να εκδοθεί Δελτίο Τύπου.  

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου