Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklavrio@gmail.com , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 24/01/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ 1Η ΥΠΕ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων και παρεμβάσεών μας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την υγεία, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου μαζί με τα σωματεία μέλη μας και τον εμπορικό σύλλογο Λαυρίου, προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στην 1η ΥΠΕ αύριο Τετάρτη 25 Γενάρη 10:30πμ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
·      Άμεση κάλυψη του ΚΥ Λαυρίου, με ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό, στην λογική του ΚΥ αστικού τύπου παίρνοντας υπόψιν, την αύξηση του πληθυσμού, τις μόνιμες δομές προσφύγων, το λιμάνι, τις επιχειρήσεις της περιοχής και την ανάπτυξη των σύγχρονων ασθενειών.
·      Την λειτουργία του κτηρίου «Πρίφτη» στην Κερατέα ως ΚΥ με τα παραπάνω χαρακτηριστικά που διεκδικούμε για το ΚΥ Λαυρίου.
·      Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος. Κάλυψη όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων εργασίας με σχέσεις μόνιμης εργασίας. Δωρεάν χορήγηση φαρμάκων. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όλες οι παροχές των Ασφαλιστικών Ταμείων, να περάσουν στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με χρηματοδότηση 100%.
·      Άμεσα να ανανεωθούν τα βιβλιάρια του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων των ανέργων, των ΑμΕΑ, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καλυφθούν όλες οι αναγκαίες ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις από τις κρατικές υπηρεσίες, χωρίς τον παραμικρό περιορισμό.
·      Να γίνουν χιλιάδες προσλήψεις, να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, Κέντρα Μάνας και Παιδιού, κλινικές Νοσοκομείων, όσες υποδομές έκλεισαν λόγω περικοπών. Άμεσες προσλήψεις στα ασφαλιστικά ταμεία, στους ελεγκτικούς μηχανισμού, στο ΕΚΑΒ, στα ιδρύματα πρόνοιας.
·      Κατάργηση των περικοπών και των πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις, στα φάρμακα, στα εμβόλια, στις φυσικοθεραπείες, και στις ιατρικές επισκέψεις. Να παρέχονται σε όλους δωρεάν με χρηματοδότηση από το κράτος με επιστημονικά και όχι με λογιστικά κριτήρια.
·      Κατάργηση του ΦΠΑ σε όλες τις εργασίες στην υγεία, στα φάρμακα, στα υγειονομικά υλικά.
·      Κατάργηση των επιπλέον πληρωμών των ασφαλισμένων και ανασφαλίστων που εξαναγκάζονται να πηγαίνουν στον ιδιωτικό τομέα υγείας.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου