Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΥΓΗ» ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΛΑΓΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΠΙΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklavrio@gmail.com , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ

Λαύριο 1-7-17

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΥΓΗ» ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΛΑΓΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΠΙΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Την Τετάρτη 28 Ιουνίου δημοσιεύθηκε στην κυβερνητική εφημερίδα «Αυγή» ένα άρθρο λίβελος ενάντια στο δικαίωμα στην Απεργία και στην μόνιμη εργασία. Το άρθρο με αφορμή τον αγώνα των συμβασιούχων στους ΟΤΑ αναπαράγει όλη την προπαγάνδα ενίσχυσης του κοινωνικού αυτοματισμού και συνεχίζει ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα με τα παρακάτω: «Ορισμένοι κρίσιμοι για τα κοινωνικά και εθνικά συμφέροντα κλάδοι δεν έχουν το δικαίωμα της απεργίας» ενώ ολοκληρώνοντας την αθλιότητα θεωρεί το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά «εκτός τόπου και χρόνου» και αν αντέχουν οι φορολογούμενοι να πληρώνουν τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, θεωρώντας δεδομένο ότι η ανταποδοτικότητα συνιστά «κανονικότητα», κλείνοντας το μάτι στις ιδιωτικοποιήσεις στις υπηρεσίες των δήμων.  
Η κατρακύλα τους δεν έχει σταματημό, ξεπέρασαν σε προπαγάνδα τους πιο ακραίους υπερασπιστές του κεφαλαίου, τύφλα να έχει ο ΣΚΑΪ και ο Πορτοσάλτε.
Όλα αυτά γίνονται μπροστά στο άνοιγμα της τρίτης αξιολόγησης η οποία εκτός των άλλων μέτρων έχει και μέτρα περιστολής των συνδικαλιστικών ελευθεριών και απαγόρευση στην ουσία των απεργιών. Έτσι ο κυβερνητικός τύπος κάνει τον λαγό για να ετοιμάσει το έδαφος για την «εξασφάλιση ιδανικού περιβάλλοντος των επενδύσεων». Προαναγγέλλει την λύσσα του κεφαλαίου και την επίθεση που ετοιμάζουν ενάντια σε όποιον κινητοποιείται, μιας και «εθνικό συμφέρον» θεωρείται η καπιταλιστική ανάπτυξη η οποία στηρίζεται στην εργασιακή ζούγκλα. 
Καλούμε όποιον ακόμα νιώθει αριστερός, προοδευτικός, αγωνιστής και παραμένει εγκλωβισμένος στις αυταπάτες περί αριστερής διαχείρισης του καπιταλισμού, να κάνει το βήμα και να αποχωρήσει από την στήριξη των κυβερνητικών επιλογών, να συστρατευθεί στον αγώνα για την ζωή που μας αξίζει. Στον δρόμο της ταξικής πάλης δεν ζητούνται πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα τι ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές τους περιμένει μία θέση στους δρόμους του αγώνα.Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου